OŠ JULIJA KEMPFA – Prilika za sve: izložba učeničkih radova

Datum objave: 01. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Već tradicionalno, OŠ Julija Kempfa pripremila je u blagdansko vrijeme prodajnu izložbu učeničkih radova u sklopu projekta”Prilika za sve”. Riječ je o projektu koji se u ovoj školi provodi devetu godinu, a uz učenike iz redovnih razrednih odjeljenja, sudjeluju i učenici posebnih odjela s ciljem poticanja suradnje i zajedništva.

OŠ Julija Kempfa u Požegi pohađa 88 djece s teškoćama u razvoju, a radovi prikazani na izložbi nastali su u kreativnim radionicama školske zadruge koja nosi ime kao projekt “Prilika za sve”.Okupljene roditelje, nastavnike i učenike u dvorani “Sokol” prigodnim je riječima pozdravila ravnateljica škole Kornelija Sabljak.

“Danas možete vidjeti sve što su naša djeca s poteškoćama u razvoju izradila zajedno s prijateljima iz razredne i predmetne nastave, a uz podršku svojih učitelja i pomoćnika u nastavi. Nije im bilo lako ali uložili su silnu ljubav i kreativnost. Svi mi koji smo uključeni u projekt “Prilaka za sve” danas osjećamo veliki ponos i silne emocije, sreću i zadovoljstvo jer vidimo da naš projekt raste. No, ono što želim za jubilarnu, desetu obljetnicu jest da odemo korak naprijed. Jer, ne trebamo podršku samo danas, naša djeca trebaju podršku 365 dana u godini,” rekla je ravnateljica.

Prigodnim riječima mališane i sve okupljene pozdravila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. “Drago mi je da sam na ovoj važnoj manifestaciji, na sajmu na kojem imate priliku pokazati svoju kreativnost i vještine. Neka vaši radovi budu poticaj i drugima unatoč preprekama i ograničenjima, uz trud i rad mogu napraviti puno. Čestitam, želim vam da nastavite i dalje razvijati aktivnosti i svoje ideje pretakati u ovakve projekte, prava remek-djela. Te da svi u ovom pronađu poruku da je uvijek potrebno dati priliku jedni drugima,” rekla je pročenica.

U prigodnom programu otvorenja Sajma nastupile su učenice 7.8 posebnog odjela Klara, Samanta i Sara s pjesmom Cimet i čaj (mentorica Ivana Lekić), učenici 2.a s igrokazom i pjesmom (mentorica Anita Franjić uz tamburašku pratnju mentora Nenada Kovačevića), učenice Kempfove škole Lara i Karla ispred Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar s autorskim koreografijama „Piano in me” i „Svjetlo u tami” (koreografija Ilijana Lončar) te tamburaški bend Glazbene škole Požege (mentor Saša Botički).

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn