OŠ DOBRIŠA CESARIĆ – Uređeni podrumski prostori za kvalitetniji rad i viši standard

Datum objave: 19. 10. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U Osnovnoj školi “Dobriša Cesarić” u Požegi izvršeni su radovi na uređenju podrumskih prostorija vrijedni 550 tisuća kuna. Novouređene prostorije koje će uskoro dobiti i svoju pravu funkciju, danas je posjetio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Škola je građena 1962. godine i od tada gotovo nitko nje ni ulazio u podrumske prostore koji, kako se pokazalo sada nakon uređenja, imaju svoje potencijale. “Usmjerili smo decentralizirana sredstva u obnavljanje podrumskih prostora koji su bili nefunkcionalni prekriveni zemljom što je stvaralo veliku količinu vlage i vode. Uređeni prostori pomoći će da se u školi radi na kvalitetniji način, a ujedno smo podigli i higijensku razinu cijelog objekta jer više nema problema s otpadnim vodama koje su se stvarale,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemljani pod, neuređeni stropovi bez izolacije odlaze u povijest. Škola je dobila uredne suhe prostorije koje će poslužiti za nekoliko namjena, pojasnila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.”Dobili smo dodatni prostor koji je vrlo potreban školi. Sada možemo urediti prostorije za arhivu tajništva i računovodstva što je i zakonska obveza, dobili smo prostor za zbrinjavanje elektroničkog otpada koji treba biti adekvatno smješten, imamo prostor za višak namještaja koji se koristi za održavanje školskih manifestacija.,skladište za kuhinju, za višak nastavnih pomagala i slično. Na ovaj način smo zapravo zaokružili jednu cjelinu uređenja škole od 2008 godine – uredili smo i uveli novo grijanje i hlađenje, potom novu kotlovnicu, vanjsku stolariju, zamijenjen je krov i niz drugih aktivnosti. I bez EU fondova i projekata uspjeli smo kroz kapitalna sredstva od grada i ministarstva dobiti jednu energetski učinkovitu školu,” rekla je ravnateljica Krip.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema gradonačelnikovim riječima, velika investicija tek slijedi. Raspisan je natječaj u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova i predan je zahtjev za izgradnju dvorane uz OŠ Dobriše Cesarića čija je procijenjena vrijednost 12 milijuna kuna s PDV-om.” Nadamo se do kraja mjeseca i pozitivnim rezultatima jer Požega uistinu zaslužuje bar jednu dvoranu uz školu. Dokumentacija je predana, imamo građevinsku dozvolu, sve je pripremljeno,” rekao je gradonačelnik Puljašić. Bit će to dvodijelna dvorana koja će se s pratećim sadržajima prostirati na mjestu postojeće stare dvorane i dijelu poligona ispred škole.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn