OŠ DOBRIŠA CESARIĆ – Učenička zadruga Slap za njegovanje kreativnosti, radnih navika i zajedništva

Datum objave: 06. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenička zadruga Slap osnovana je u ovoj školskoj godini s ciljem poticanja njegovanja radnih navika te promicanja ekologije i održivog razvoja.

Učenička zadruga Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ – Slap osnovana je u školskoj godini 2022./2023. Cilj je Zadruge okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika te im primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja mentora, omogućiti razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti.
“Osim ovoga, učenici će stjecati i produbljivati primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces, od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada. Orijentirali smo se na ekologiju, recikliranje i održivi razvoj.” istiće voditeljica zadruge Maja Burić, mag. prim. educ.

Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo. Stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva. Učenici se profesionalno informiraju i usmjeravaju te stvaraju preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Prvo i vrlo uspješno predstavljanje Zadruge, bilo je na  Danima kruha 13.listopada 2023. u dvorištu škole. Mali zadrugari prodali su sve proizvode s jesenskom tematikom napravljene kroz sekcije domaćinstvo, Mali misionari, biosigurnost i biozaštita, Botaničari, vezilje, Likovno – estetska skupina, Inovatorsko – informatička grupa, Filmska- foto sekcija i Kreativna skupina.

“Tako promoviramo našu Školu i uvodimo učenike u svijet poduzetništva. Sredstva dobivena prodajom naših proizvoda koriste se za ponovnu nabavku materijala te izradu novih proizvoda.” poručuju zadrugari.

TEKST: S. P.     FOTO: S. Pok/ Zadruga Slap

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn