OŠ DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA – Pomoćna dvorana s popratim učionicama i sadržajima za prave uvjete i kvalitetan rad

Datum objave: 20. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je završne radove na dogradnji škole i dogradnji sportske dvorane OŠ D. Cesarić. S početkom školske godine, dograđena pomoćna dvorana s popratnim sadržajima u punoj je funkciji. Slijedi izgradnja nove dvodijelne dvorane.

Povod gradonačelnikove posjete bio je pregled završnih radove prve faze dvorane koja se gradi u toj školi, u vrijednosti 5,6 milijuna kuna od čega je 60 posto osigurao Grad Požega, a ostatak resorno ministarstvo. Pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom koja ispunjava sve suvremene standarde, blagovaonicom te prostorom za upravu i dvije potpuno opremljene učionice – za njemački jezik i informatiku – u punom su pogonu. Upravo to su uvjeti i razina kakvu zahtjeva suvremeno školstvo, ali i kakve zaslužuju požeški učenici, rekao je gradonačelnik Puljašić.

“Objekt je u funkciji, ishođena je uporabna dozvola, kao i suglasnost ministarstva da svi prostori koji su izgrađeni zadovoljavaju osnovne uvjete. Stoga želimo pokazati što je napravljeno dok ne krenemo i s drugom fazom, izgradnjom dvodijelne dvorane koja je vrijedna 7,5 milijuna kuna s PDV-om za koju se nadamo kako ćemo je dovršiti do počeka iduće školske godine. Ovo je pravi prikaz kako želimo da osnovno školstvo izgleda u gradu Požegi jer predugi niz godina niti jedna od naših škola nije imala dvoranu, a smatram kako je to civilizacijska razina koju su naši učenici i Požežani zaslužili,” rekao je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn