OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Jubilarni humanitarni sajam “Gladnoj djeci za školski obrok”

Datum objave: 11. 5. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – 10. godinu za redom OŠ Antuna Kanižlića provodi akciju „Gladnoj djeci za školski obrok” u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska organizirajući Humanitarni sajam rabljenih stvari.Ovogodišnji jubilarni sajam održat će se u petak, 13. svibnja u školskom dvorištu.

“Mary’s meals trenutno hrane više od 2 279 941 siromašne djece u svijetu. Da bi jedno dijete polazilo školu i primilo Marijin obrok, potrebno je 132 kn godišnje. Stoga se i naša Škola pridružila ovom globalnom pokretu koji uspješno nastoji ublažiti glad djeci na mjestu obrazovanja. U okviru projekta prikupljamo donacije za školsku kuhinju Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 189 djece, a kojoj je naša Škola postala ponosni stalni donator,” ističu Kanižlićevci. U sajam će se uživo iz Škotske uključiti i osnivač Marijinih obroka Magnus Macfarlaine-Barrow.

Sajam će se održati u petak, 13. svibnja, od 9, 30 sati u školskom dvorištu. U prigodnom programu sudjelovat će i djeca iz Oš Dobriša Cesarić i OŠ Julia Kempfa,Glazbena škola Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni studio Marine Mihelčić i Art Tina,a pripremljene su i brojne radionice.

TEKST: S. P.                   FOTO: Pozivnica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn