OPREZNO S VATROM – U jednom danu četiri požara

Datum objave: 15. 7. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata zabilježili su čak četiri požara na otvorenom. Gorjela su strništa i divlja odlagališta otpada u Pleternici i Požegi.

U srijedu 15. srpnja 2021. oko 10 sati u Pleternici u Ulici Ante Starčevića, na neutvrđeni način je došlo do požara strništa.

Istoga dana, oko 11.45 sati u Požegi u Ulici Ante Starčevića, nepoznati počinitelj (ili više) njih je zapalio divlji deponij. U isto vrijeme u Požegi u Ulici Pavla Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je zapalio suhu travu i nisko raslinje te divlji deponij.  Nešto kasnije, oko 14.20 sati u Požegi u Ulici Ante Starčevića, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem odlagalištu otpada.

Podsjetimo, na području Požeško-slavonske županije, zabranjeno je loženje vatre na otvorenom prostoru u vremenskom razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada. Odluka je donesena zbog dugotrajnih nepovoljnih klimatskih i hidroloških prilika koje pogoduju povećanoj opasnosti od požara, a zabrana se odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru (kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu u neposrednoj blizini šume, te svako paljenje vatre u bilo koje druge svrhe).

TEKST: S. P./ PU PS               FOTO: HVZ (Ilustracija)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn