OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE JAKŠIĆ – Većinom glasova prihvaćene su sve predložene teme

Datum objave: 29. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_5336

JAKŠIĆ – Općinsko vijeće općine Jakšić sinoć je održalo svoju prvu redovitu sjednicu u novom sazivu. Većinom glasova prihvaćene su  predložne točke dnevnog reda, a  uz manja pojašnjenja i bez prevelike rasprave prihvaćeno je i Polugodišnje izvršenje proračuna.

Načelnik je podnio iscrpan polugodišnji izvještaj kojeg su vijećnici prihvatili s 8 glasova za 3 protiv i 2 suzdržana. “Polemika radi polemike” povela se oko pisma namjere dviju tvrtki koje su iskazale interes za kupovinom zemljišta u vlasništvu općine.Većina vijećnika složila se s prijedlogom prodaje i raspisivanje natječaja za koji je glasalo 7 vijećnika , 4 vijećnika  bila su protiv i 2 vijećnika suzdržana. Većinom glasova vijećnici su prihvatili i Prijedlog izgradnje pomoćne zgrade – garaže za komunalni traktor i strojeve, a prolaznu ocijenu dobila je i prezentirana modernizacija sustava javne rasvjete Energetskom uslugom.

Jednoglasno je za člana Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije ponovno predložen Krunoslav Kolar, a usvojena je i odluka o dodijeli javnih priznanja Općine Jakšić. Priznanja će na svečnosti u prosincu povodom Dana općine dobiti HKUD”Slavonija”,dugogodišnji aktivni član raznih udruga Vladimir Čiček, učenica Rea Marković za uspjeh na državnom natjecanju iz tehničke kulture te učiteljica u jakšićkoj osnovnoj školi Vesna Šuster.

TEKST: S. P./ D.K.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn