OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE JAKŠIĆ – Predsjednik je Domagoj Oreški

Datum objave: 05. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

jaksic

JAKŠIĆ – Na drugoj konstituirajućoj sjednici jučer je konstituirano Općinsko vijeće općine Jakšić.  Za predsjednika je izabran Domagoj Oreški dok je za potpredsjednika izabran Mario Glavaš.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Jakšića u prvom pokušaju, na prvoj sjednici 20.lipnja, nije se uspjelo konstituirati zbog napuštanja sjednice većine vijećnika koji su izabrani na kandidacijskim listama grupe birača i listi SDP-a. Tada su sjednicu napustili izabrani vijećnici Zdenko Biondić, kao nositelj kandidacijske liste grupe birača i njegovi vijećnici Ivan Murar i Vladimir Derma te Mladen Raguž koji je također bio nositelj kandidacijske liste grupe birača i kao pojedinac izabran u Općinsko vijeće. S početka sjednice je otišla i vijećnica iz redova SDP-a Marija Šinko Ružičić. Na prvu sjednicu se nije odazvao nositelj kandidacijske liste grupe birača Domagoj Oreški dok je izabrana vijećnica s njegove liste Natalija Baričević ostala na sjednici.

Općinsko vijeće čini 13 članova i to 6 članova iz redova koalicije HDZ-a i HSS-a, 3 člana s kandidacijske liste grupe birača nositelja Zdenka Biondića, 2 također s kandidacijske liste grupe birača nositelja Domagoja Oreškog te po jednog iz redova SDP-a i nositelja kandidacijske liste grupe birača Mladena Raguža. U novom sazivu  vijeće čine vijećnici iz redova koalicije HDZ-a i HSS-a prof. Boško Obradović, Dario Pažin, Mario Glavaš, Josip Biondić, Nikolina Nikolaš i Dario Majetić. Ispred kandidacijske liste grupe birača kojoj je nositelj bio Zdenko Biondić u vijeću će uz njega biti Ivan Murar i Vladimir Derma dok će kandidacijsku listu grupe birača Domagoja Oreškog uz njega zastupati i Natalija Baričević. U vijeću je i Marija Šinko-Ružičić iz SDP-a te Mladen Raguž koji je on bio nositelj kandidacijske liste grupe birača.

TEKST: S.P./ D. K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn