OPĆINSKO VIJEĆE ČAGLIN – Održana konstituirajuća sjednica

Datum objave: 14. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_0887

ČAGLIN – Nakon provedenih lokalnih izbora, na jučerašnjoj sjednici izborom predsjednika Općinskog vijeća Čaglin konstituirano je zakonodavno tijelo u toj jedinici lokalne samouprave. Povjerenje da u idućem mandatu vodi Općinsko vijeće jednoglasno je dobio Ivan Demše (HDZ), dok će dužnost potpredsjednika obavljati, aktualni zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović (HSS).

Općinsko vijeće čini 13 članova i to 9 članova iz redova sa koalicijske liste HDZ-a, HSS-a i HSU-a, 3 člana iz redova SDP-a te jedan HDSSB-ov član. Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Dalibor Bardač svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a kao zamjenski član određen je Ivan Radičević (HDZ). Konstituirajuću sjednicu otvorila je Antonija Jurković ispred Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, koja je na kraju čestitala novoizabranim čanovima koji su kao vijećnici dali prisegu.

Ispred koalicije HDZ-a, HSS-a i HSU-a u Općinskom vijeću Čaglina biti će Ivan Demše, Željko Jakopović, Ivan Radičević, Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, prof. Slađana Švajda i Mara Šimić. Iz redova SDP-a u Općinskom vijeću će sjediditi Antun Emić, Tihomir Filipović i Dinko Lukas, a ispred HDSSB-a Žarko Nemeček.Na sjednici su izabrana i radna tijela potrebna kako bi se omogućio rad vijeća u idućem mandatu.

TEKST: S.P./ D.K.            FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn