OPĆINA VRBJE – Uskrsni blagoslov jahača i zaprega

Datum objave: 09. 4. 2023. | Kategorija: Susreti

BODOVALJCI – Općina Vrbje ovih će blagdana postati bogatija za još jednu sjajnu manifestaciju. Konjogojstvena udruga “Slavonija” Slavonski Brod i župnik župe Svetog Josipa u Vrbju, na Uskrsni ponedjeljak, točno u podne organiziraju “Uskrsnji blagoslov jahača i zaprega”. Domaćini vas čekaju ispred Društvenog doma u Bodovaljcima.

S ciljem oživljavanja i čuvanja tradicije, Općina Vrbje ovih će blagdana postati bogatija za još jednu sjajnu manifestaciju. Riječ je o Uskrsnjem blagoslovu jahača i zaprega, priči s okusom i mirisom Slavonije u organizaciji Konjogojstvene udruge “Slavonija” Slavonski Brod i župnika župe Sv. Josipa u Vrbju, velečasnog Tihomira Bilešića, koja vas na Uskrsni ponedjeljak, 10.travnja, točno u podne, očekuje ispred Društvenog doma u Bodovaljcima.

Riječ je o manifestaciji koja će, svima koji navrate, pružiti priliku za uživanjem u prekrasnoj prirodi, ljepoti i plemenitosti konja i otkrivanju tradicije. Konjanici i zaprege, sudionici manifestacije, u povorci će se kretati cestom na dionici Bodovaljci – Vrbje – Sičice – Vrbje od 12 do 18 sati, stoga organizatori apeliraju na oprez u prometu koji će se, zbog samo jednog kolničkog traka, odvijati usporeno. Iskoristite, stoga, slobodan dan i obiteljski navratite u Bodovaljce. Domaćini vas s dobrodošlicom čekaju na Uskrsnjem blagoslovu jahača i zaprega.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn