OPĆINA VRBJE: Sve je spremno za Dan Općine i tradicionalno Rokovo

Datum objave: 15. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Iako mala, Općina Vrbje u Brodsko posavskoj županiji, jedna je od onih jedinica lokalne samouprave koja, zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i pomno promišljenim projektima, posljednjih godina, itekako opravdava svoje postojanje.S realiziranim, s pravom će se pohvaliti i gostima i prijateljima prilikom svog najvažnijeg dana, blagdana Svetog Roka koji će, poštujući epidemiološke mjere, obilježiti u ponedjeljak, 16.kolovoza.

Poštujući trenutne javnozdravstvene okolnosti i aktualne epidemiološke mjere, Općina Vrbje u ponedjeljak će, 16.kolovoza, skromno ali svečano, obilježiti najvažniji dan, blagdan Svetog Roka. Jer, iako mala, jedna je to od onih jedinica lokalne samouprave koja, zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i pomno promišljenim strategijama razvoja, posljednjih godina, itekako opravdava svoje postojanje, a to, baš kao i brojne uspješno realizirane projekte čiji je cilj podizanje kvalitete življenja mještana, valja proslaviti.

“Okupljanje uzvanika predviđeno je za 9 sati, polaganje vijenaca kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u 9.45 nakon čega u 10 sati slijedi sveta misa na otvorenom, a potom i službeni pozdrav domaćina. Iako su na snazi epidemiološke mjere, za svoje ćemo uzvanike, pridržavajući se preporuka, organizirati domjenak, za što će se, ponudom naših tradicionalnih specijaliteta, pobrinuti članovi i članice KUD-a Vrbje, na prostoru malog igrališta iza Društvenog doma. Iako u ponešto izmijenjom formatu vjerujemo kako će Rokovo u Vrbju našim mještanima, ali i svim posjetiteljima, pružiti toliko željeni predah i opuštanje.“ rekao je prvi čovjek Općine, načelnik Igor Jurišić.

TEKST: S. T.            FOTO: www.vrbje.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn