OPĆINA VRBJE – Pomoć pri kupnji zemljišta i gradnji obiteljske kuće i nova faza projekta “Zaželi”

Datum objave: 22. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Općina Vrbje i u aktualnoj godini nastavlja s projektima čiji je cilj kontinuirano podizanje kvalitete življenja svih mještana i ulaganje u potrebe svih generacijskih skupina. Uz novu fazu projekta Zaželi u iznosu od 742.500,00 € sa stopostotnim financiranjem, čiji je Ugovor potpisan ovih dana, potvrđuje to i upravo otvoren Javni poziv za mlade do 40 godina koji žele kupiti zemljište, stambeni objekt ili izgraditi obiteljsku kuću na području Općine

Vjerujući kako je pitanje demografske revitalizacije, ključno razvojno pitanje svake sredine, Općina Vrbje, s ciljem poticanja povratka, ostajanja i naseljavanja mladih obitelji, i u ovoj godini, nastavlja s provedbom niza konkretnih mjera, nudeći rješenje stambenog pitanja. Tim je povodom, ovih dana, za mlade do 40 godine, raspisan Javni poziv za dvije mjere od kojih prva uključuje financijsku pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području Općine, a druga pomoć za gradnju obiteljske kuće. Ove godine iznos subvencije povećan je na 4 tisuće eura, a prijave se primaju do kraja 2024. godine ili do iskorištenja sredstava. Više informacija moguće je pronaći na službenoj web stranici (www.vrbje.hr) ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, uz poruku- “Ostanite u Vrbju i ostvarite svoj san o vlastitom domu!”. Nastavak je to kontinuiranih aktivnosti čiji je cilj podizanje kvalitete življenja svih mještana i ulaganje u potrebe svih generacijskih skupina.

Na tom je tragu i nova faza provedbe projekta Zaželi, za što je čelni čovjek Općine, načelnik Igor Jurišić, ovih dana, potpisao i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Projekt „Zajedno za aktivne zlatne godine“ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., te Državnog proračuna RH u iznosu od 742.500,00 € i stopostotnim financiranjem. Riječ je o nastavku uspješno provedenih projekata „Zajedno za žene I i II“, kao i nizu napora koje Općina ulaže kako bi, korištenjem mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove, nastavili raditi na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju,osiguravajući ugodnije životno okruženje za sve svoje mještane.

TEKST: Simonida Tarbuk                 FOTO: Općina Vrbje

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn