OPĆINA VELIKA – Svečano otvoren Dom hrvatskih branitelja u Poljanskoj

Datum objave: 15. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

dsc07016

POLJANSKA –  Uz prigodnu svečanost danas je u Poljanskoj otvoren Dom hrvatskih branitelja. Ukupna vrijednost radova je oko pola milijuna kuna, a projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Općine Velika.

Nekadašnja škola u Poljanskoj, devastirana do ruševina za vrijeme Domovinskog rata kada je Poljanska bila prva crta obrane Požeško-slavonske županije , sada je suvremeno uređeni Dom hrvatskih branitelja, prostor koji pruža brojne mogućnosti za druženje tamošnjim stanovnicima, ali i braniteljima. “U svibnju smo se javili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, dobili odobrena sredstva, a već smo imali i završenu dokumentaciju i krenuli smo u realizaciju projekta. Zahvaljujem se ministarstvu, posebno pomoćniku ministrice regionalnog razvoja Davoru Huški koji nam je pomogao da ostvarimo ta sredstva,” rekao je načelnik općine Velika Vlado Boban.

nn-2

Sufinanciranje je, dodaje Boban po modelu 60 posto ministarstvo, 40 posto općina Velika. “Poljanska ima 50-tak stanovnika, ali korisnik  Doma je Udruga branitelja općine Velika, oni su bili i nositelji projekta, tako da će ovaj prostor koristiti i mještani i branitelji za sve potrebe, sastanke i druženja te za one i vesele i tužne stvari – od onih krstitki i proslava do karmina,” rekao je načelnik Boban.Vrpcu na Domu hrvatskih branitelja s načelnikom Bobanom presjekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je načelniku Bobanu uputio čestitke te izrazio zadovoljstvo zbog vrijednog projekta.

nnn

“Drago mi je da smo zajedno pred ovim zadnjem koji je općina Velika realizirala i izgradila, naravno uz potporu Županije. Vežu me i ratne uspomene uz ovo mjesto jer ovo je bila prva crta bojišnice i Poljanska je dala veliki obol u stvaranju suvremene hrvatske Domovine. I evo, u ovo vrijeme 25 godina od Domovinskog rata mi moramo nastaviti raditi za budućnost, ali nikada ne zaboraviti sve prijatelje kojih nema među nama. Stoga nastavljamo s težnjama da Zapadnu Slavoniju stavimo u povijesti i s medaljom ostvarimo jedno povijesno hvala svim braniteljima s ovog područja,” naglasio je župan Tomašević  dodajući kako će novouređeni Dom hrvatskih branitelja zasigurno doprinjeti bogatijem društvenom životu, ali i razvoju u ovom prostoru.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn