OPĆINA VELIKA PRESELILA U ZGRADU STADIONA – U susret radnoj jeseni, blagdanu Župe i Danu Općine s nove adrese

Datum objave: 23. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

n

VELIKA – Iako je ostao još poneki detalj za dotjerati , Općina Velika u radni će dio godine i nove pobjede s nove adrese. Plan predstavljen prilikom povratka stadiona u vlasništvo Općine, ovih je dana, preseljenjem Uprave u zgradu stadiona, realiziran.

Preseljenjem Uprave Općine na novu adresu, Velika je simbolično i stvarno, otvorila i novo poglavlje. Jer, upravo je stadion s pratećom infrastrukturom, generator razvoja Općine, sportska, turistička i gospodarska prilika koju valja iskoristiti. Potez je to najavljen još u veljači prilikom velike proslave povratka stadiona u vlasništvo Općine, realiziran ovih dana. Učinjeno je to, minimalnim sredstvima, krajnje racionalno, onako kako i treba biti, jer, nakon veljače i vraćanja stadiona u vlasništvo Općine, proračun je tanji za 2,14 milijuna kuna. Na sreću, upoznaje načelnik Vlado Boban prostor stadionske zgrade je u dobrom stanju i najveći dio radova bio je uglavnom kozmetički.

“Proteklih desetak godina NK Papuk je održavao ove terene i imali smo procjenu troškova održavanja terena i samo objekta. Poklopile su se stvari, stadion je ostao u vlasništvu općine, a pokazalo se kako je ovih pet ili šest kancelarija sasvim dovoljno da pokriju naše potrebe i troškove za razliku od stare upravne zgrade gdje je bilo iskorišteno tek jedna trećina prostora a ostalo je zjapilo prazno. Ta zgrada je stara, nije ulagano u nju i odlučili smo da ne ulažemo u toliku građevinu već da se preselimo. Jednim potezom riješili smo dva problema – imamo stadion za sve one koji će ga koristiti, a uprava općine smjestila se je u adekvatne prostorije. Sjedište je tu i našeg nogometnog kluba NK Papuk, sada je tu i Turistička zajednica i Matični ured, a očekujemo kako će do kraja godine od najma poslovnih prostora stadion ostvarivati mjesečne prihode i do 10 tisuća kuna. Zasad je iznajmljen prostor za frizerski salon i ugostiteljski objekt te je postavljan repetitor mobilnog operatera na jedan od reflektora,” naglasio je načelnik Boban dodajući kako poslovnih prostora još uvijek ima te je pozvao sve zainteresirane da se jave i pokrenu vlastito poslovanje.

nn

Što se tiče stare zgrade u kojoj je bila smještena Općina, Boban kaže kako postoji ideja pretvoriti ju u hostel. “Nakon što se riješi status bazena i nedovršenog hotela, pojavit će se i  potreba za jeftinijim smještajem, jer u Veliku dolaze različite skupine kojima odgovara takav povoljniji smještaj.No, u staroj zgradi i dalje stanuje jedna stanarka, tako da će ideja hostela morati pričekati ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.Do tada, prostore u kojima su bili uredi korist će udruge, Udruga Veličanka, koja je već ostvarila desetak projekata preko EU tamo će educirati zainteresirane za izradu i prijavu projekata, nešto poput inkubatora za pisanje projekata” rekao je Boban.

dav

Dan općine bit će obilježen u ponedjeljak 28. kolovoza. Polaganje vijenaca na groblju sv. Marka je u 10 sati, od 11 je Sveta misa u crkvi sv. Augustina, nakon čega slijedi svečana sjednica u Vatrogasnom domu u Velikoj. “Bit će to prilika da nagradimo one najzaslužnije među nama, ali i napravimo presjek realiziranog u proteklih godinu dana.Puno toga je učinjeno ali izdvojio bih samo nekoliko stvari – proračun za 2016 je prvi put od kako sam načelnik bio neopterećen s obavezama, po prvi put smo rješavali kupnju radnih materijala za sve školarce osnovnih škola na našem području, a proteklo razdoblje obilježila je i kupnja ovog stadiona i uspješna licitacija. Rješenjem instituta za transparentnost dobili smo odlične ocjene za transparentnost u radu općine, a još puno je dobrih rezultata na koje ćemo se osvrnuti na svečanosti u ponedjeljak,”najavio je načelnik Općine Velika, Vlado Boban.


TEKST: S.Tarbuk/ S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn