OPĆINA VELIKA – Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Velika

Datum objave: 19. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_1926

VELIKA – Danas je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Velika. Za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana je Antonija Pavlović (HDZ) koja je vijećnica u Općinskom vijeću u trećem mandatu, a predsjednica u drugom. Za njenog zamjenika jednoglasno je izabran njen stranački kolega Ivan Matijević.

Općinsko vijeće čini 15 članova i to 11 članova iz redova HDZ-a, a po jednog vijećnika ima SDP i HSS kao i dvije kandidacijske liste grupe birača.Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Vlado Boban svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a kao zamjenski član određena je Zorica Adžić (HDZ).

IMG_1911

Vijećnici HDZ-a su Antonija Pavlović, Vlado Vinčić, Dario Ivković, Ivan Matijević, Anamarija Sikirić, Dražen Kolundžić, Ivica Adžaga, Mario Vukoje, Pero Miholić, Anka Kraljević i Zorica Adžić. Iz redova SDP-a u vijeću će biti Alen Solić, HSS-a Marina Lukić dok će ispred jedne kandidacijske liste grupe birača vijećnik biti Željko Larva, a druge Robert Radman.U nastavku sjednice izabrana su radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u novom mandatu, a odlučivano je i još o nekim točkama dnevnog reda koje su bile kao dopune i sve prihvaćene gotovo jednoglasno.

IMG_1917

Na sjednici su načelnik Vlado Boban i njegov zamjenik Ivo Potočanac položili prisegu pred vijećnicima u novom sazivu. “Ovdje rezultati sve govore. Meni je ovo peta konstituirajuća sjednica, od 2006. godine. Uvjeren sam kako smo svi mi ovdje tu samo radi jedne stvari, a to je napredak naše općine. Prošli saziv je bio izuzetno kvalitetan, jednoglasno smo donosili odluke uvažavajući sve prijedloge i primjedbe  za dobrobit ovog našeg kraja, a nadam se da će tako biti i sada. Drago mi je što su u vijeću vijećnici iz gotovo svih mjesta naše općine, a vodili smo računa i o zastupljenosti branitelja, žena i mladih,” rekao ja načelnik općine Vlado Boban.

TEKST: S.P./ D.K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn