OPĆINA VELIKA – Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve učenike u školama na području općine

Datum objave: 04. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00125

VELIKA – Općina Velika drugu godinu zaredom za učenike osnovnih i područnih škola sa svog područja osigurala je udžbenike i radne bilježnice koje su mališane dočekale na klupama.

“Osigurali smo iz proračuna 150 tisuća kuna i svi su od prvog do osmog razreda dobili radne materijale za novi početak školske godine. To su vaši novci, mi smo ih samo preusmjerili,” rekao je načelnik općine Vlado Boban roditeljima prvašića u OŠ Ivan Goran Kovačić s kojima se danas družio kako bi im poželio uspješan boravak u školskim klupama.

m1 m2

U ovu školu u prvi razred upisano je 19 učenika, broj koji pokazuje neke nove pozitivne trendove, naglasio je ravnatelj škole Zdravko Barun. “Mi smo vrlo zadovoljni brojem upisanih učenika jer na našem upisnom području stanje se stabiliziralo oko broja učenika i nemamo velike oscilacije. Već pet do šest godina imamo broj od oko 360 učenika, a nadamo se da će nagodinu biti još više upisanih,” rekao je ravnatelj Barun. Velička škola jedina je na području požeško-slavonske županije čiji su učenici dobili tako koristan dar na početku školske godine, ali Veličani su posebni i po vrlo plodonosnoj kreativnosti.

” Imamo veliku podršku naše općine, a škola smo koja uvijek nastoji situaciju mijenjati na bolje, jedina samo škola koja je vlastitim sredstvima financirala e-dnevnik. Razmatrali smo mogućnosti, zaključili kako ima puno prednosti i skrbili smo godinama, štedjeli i vlastita sredstva usmjerili u nabavku potrebne opreme.Sve učionice su opremljene prijenosnim računalima, a Internet imaju i sve područne škole. Upravo završavamo i projekt energetske obnove škole pa smo uvjereni kako će ovo biti vrlo uspješna godina,” rekao je ravnatelj Barun.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn