OPĆINA VELIKA – 26. tradicionalno Vinkovo u Velikoj počinje u utorak, 22. siječnja

Datum objave: 16. 1. 2019. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo gosp. Slavka Perića, vinara i vinogradara iz Velike sinoć je bilo domaćin vinarima i vinogradarima, predstavnicima općine Velika te tamošnjoj turističkoj zajednici gdje se uz druženje, dobru kapljicu i lokalne specijalitete najavilo tradicionalno, 26-to po redu Vinkovo u Velikoj.

Prisutne vinogradare i vinare te mještane sa nekoliko riječi pozdravio je načelnik općine Velika, Vlado Boban. „Da nema ovog zajedništva među nama u cijeloj našoj općini ne bi bilo ni ovih manifestacija. Mislim da nam dobro ide i nadam se da će ono što bude u ponudi na proslavi biti najbolje i najposjećenije Vinkovo u našoj županiji.“

Kratak program Vinkova u Velikoj započinje svetom misom u 17 sati u crkvi Sv.Augustina, zatim se od 18 sati očekuje blagoslov vatre te vinara i vinogradara a od 18 i 30 kreće zabavni program sa TS Zlatnom dolinom te Zlatnim strunama iz Đurđevca, pojasnio je direktor Turističke zajednice općine Velika, Tomislav Galić.ž

„Temeljimo sve na našoj tradiciji i na nečemu što radimo godinama ali uvijek pokušavamo nešto novo dodati i mislim da je ovaj korak sa kupažiranjem vina u zajedničkoj bačvi i sa ovakvom prezentacijom i druženjem korak naprijed. Jer, namjera nam je da i kao i sve naše manifestacije, i ovo Vinkovo svake godine bude sve bolje i bolje. Ovogodišnja kupaža vina bit će od 16 vinara veličkog kraja i to od sorte graševine,“ rekao je  Galić te zahvalio svim udrugama koje svojim radom pridonose da ova manifestacija bude uspješna.

Organizatori su za ovu manifestaciju priredili 1000 čaša koje će posjetitelji moći kupiti na ulazu, a novost je da će se plaćati simboličnih pet kuna za degustaciju hrane na štandovima. Sve će se održati na trgu Sv.Augustina gdje će biti postavljen šator, a na štandovima će se predstaviti lokalni vinari i tamošnje udruge sa vinima i slavonskim specijalitetima.

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn