OPĆINA STARO PETROVO SELO – Uz pripreme za svečanost Dana Općine, nastavak pozitivnih trendova

Datum objave: 21. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

STARO PETROVO SELO – Iako su, uz pripreme za obilježavanje rođendana, u slavljeničkom raspoloženju, u Općini Staro Petrovo Selo ne staju s provedbom projekata i pozitivnim trendovima. Potvrđuju to i nova odobrena sredstva za sanaciju divljih odlagališta i pješačku stazu u ulici Matije Gupca. Uz aktualne projekte, narednih će dana u fokusu biti i brojni, tek planirani, o kojima će se, uz niz gastro-zabavno-sportskih sadržaja, progovoriti i kroz sadržajno bogat program obilježavanja Dana Općine

Paralelno s priprema za obilježavanje najsvečanijeg dana u životu Općine, u Starom Petrovom Selu, unatoč predstojećim zasluženim godišnjim odmorima, nastavljaju s provedbom projekata i pozitivnim trendovima. Potvrđuju to i nova, posljednjih dana, odobrena značajna sredstva koja će pomoći u rješavanju infrastrukturnih pitanja i podizanju standarda življenja.

U okviru javnog poziva za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općini je odobreno 189.975,00 kn za sanaciju divljeg odlagališta u Tisovcu. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 474.937,00 kn, čiju će “razliku” podmiriti vlastitim proračunskim sredstvima. Tu je i novih 250 tisuća kuna odobrenih kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sanaciju pješačke staze u ulici Matije Gupca, zahvatu ukupne vrijednosti 896.375,00 kn. Uz aktualne projekte, u fokusu će narednih dana biti i brojni drugi, tek planirani, o kojima će se progovoriti i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća planiranoj u prigodi Dana Općine.

Najvažniji dan Staropetrovoselci će, i ove godine, obilježiti i brojnim drugim gastro-natjecateljsko-sportskim sadržajima koji startaju u petak, 24.lipnja. Cjelodnevno ugodno druženje domaćini će “otvoriti” u 14 sati tradicionalnim natjecanjem udruga u kuhanju čobanca, od 17 slijedi predstava za najmlađe kazališne družine Ivane Brlić Mažuranić, a nakon ocjenjivanja pripremljenih delicija i proglašenja najboljih kuhara amatera, posjetitelje i goste očekuje sjajna zabava uz nastup Tamburaškog sastava Satir i koncert Miroslava Škore.

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn