OPĆINA STARO PETROVO SELO – Odobrena sredstva za provedbu 4 projekta

Datum objave: 22. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Nakon što su višednevnim sadržajnim programom nedavno obilježili Dan Općine, Staropetrovoselci, i u ljetnim mjesecima, nastavljaju s pozitivnim trendovima i novim projektima čiji je cilj podizanje ukupne kvalitete življenja svih mještana

Ako su broj osmišljenih i realiziranih projekata i iznos povučenih sredstava potvrda uspješnosti sredine, Općina Staro Petrovo Selo itekako opravdava svoje postojanje nastojeći, u svim segmentima, podići kvalitetu življenja mještana. Potvrdili su to krajem lipnja, višednevnim sadržajim programom obilježavanja Dana Općine, podvlačeći crtu pod učinjeno, najavljujući istovremeno nove planove.

S pozitivnim trendovima, nastavljaju i u ljetnim mjesecima, jer, upravo su im ovih dana, odobrena sredstva za 4 nova projekta. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općini je dodijeljeno 4.612,12 eura za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP), kao i iznos od 20.801,50 eura za provedbu mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Tu je i 35.600,00 eura za sufinanciranje projekta “Sanacija dijela nerazvrstane ceste u naselju Vrbova” iz javnog poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine čija je ukupna vrijednost 83 tisuće eura. Osim toga, Općini su, za sufinanciranje projekta “Prenamjena – preuređenje prostora građevine javno društvene i poslovne namjene u prostor društvenog doma u Štivici” odobreno 60.tisuća eura iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta od kojeg će koristi imati svi mještani, kao i članovi lokalnih udruga i društava je 216.009,46 eura.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn