OPĆINA STARO PETROVO SELO – Novi projekti energetske obnove

Datum objave: 27. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC_00544

STARO PETROVO SELO – Naporan rad općinske uprave i entuzijazam načelnika Nikole Denisa rezultirali su s dva nova projekta koja će doprinijeti socijalnoj revitalizaciji i smanjenju depopulacije stanovništva Starog Petrovog Sela.

Svjesni sveprisutnog trenda starenja stanovništva koji, na žalost, prati i odlazak mladih, u Općini Staro Petrovo Selo aktivno rade na stvaranju uvjeta za ostanak, brinući istovremeno o građanima treće životne dobi koji su, trenutno, i u najvećem riziku od socijalne isključenosti. Krajnji je to cilj projekta „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“, odobrenog u okviru programa „Zaželi“, kojim će, nakon što su uspješno završile edukaciju za njegovateljice, 15 teže zapošljivih žena pružati uslugu pomoći za devedeset starih i nemoćnih korisnika.

Ovih su dana Općini dostavljene i Odluke o financiranju dva nova projekta koji bi, dugoročno, trebali također doprinijeti socijalnoj revitalizaciji i smanjenju depopulacije stanovništva. Riječ je o projektima energetske obnove Društvenog doma Oštri vrh, ukupne vrijednosti oko 554 tisuće kuna, za koji je Općini odobreno nešto malo više od 300 tisuća kuna i zgrade mjesnog Dječjeg vrtića „Vjeverica“, vrijednog 434 tisuće kuna s ukupno odobrenih 250 tisuća kuna. Projekti su prijavljeni u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn