OPĆINA STARO PETROVO SELO – Bespovratna sredstva za “Centar za edukaciju nezaposlenih osoba”

Datum objave: 14. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – „Centar za edukaciju nezaposlenih osoba“ još je jedan, visoko cijenjen projekt, kojim će, uz pomoć sredstava Europskog socijalnog fonda, izravno utjecati na povećanje kvalitete života na području Općine Staro Petrovo Selo.

Mjesec rujan dobro je počeo u Općini Staro Petrovo Selo. Početkom mjeseca, načelnik Nikola Denis,potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru projekta „Centar za edukaciju nezaposlenih osoba-Staro Petrovo Selo“, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog prgrama-učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, u iznosu od 943.266,95 kuna. Cilj projekta koji će trajati 18 mjeseci je educiranje osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, unapređivanje mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih kategorija kao i osiguravanje pomoći pri zapošljavanju za 30 osoba.

Tijekom edukacije koju će vršiti tim stručnjaka osposobljenih za pojedina područja, polaznici će biti informirani o mogućnostima prekvalifikacije i samozapošljavanja i dobiti podršku kroz jačanje kompetencija pružanjem savjetovanja, omogućavanjem korištenja opreme, pisanjem životopisa, molbi za posao, razvijanjem osnovnih informatičkih vještina, učenjem stranih jezika, pohađanjem radionica komunikacije i osobnog brendinga, pisanjem projektnih prijava i projektnog upravljanja, poduzetničkim treningom, znanjima o razvoju ruralnog turizma, te upravljanjem volonterskim programima čime se biti osigurana i mogućnost njihovog kasnijeg kvalitetnog uključivanja na tržište rada.

Uz iznimno korisna teorijska znanja, polaznike edukacije čeka i studijsko putovanje u Valenciju gdje će se upoznati sa španjolskim načinima rješavanja problema nezaposlenosti. Ovo je drugi projekt koji je Općina Staro Petrovo Selo prijavila u okviru Europksog socijalnog fonda, ocijenjen visokim brojem bodova, koji će izravno utjecati na povećanje kvalitete života mještana Općine. Projekt Centar za edukaciju nezaposlenih osoba provodit će se u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih Starci 2001.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO:staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn