OPĆINA STARO PETROVO SELO – Aktivno i u trećoj životnoj dobi

Datum objave: 21. 2. 2021. | Kategorija: Lifestyle

STARO PETROVO SELO – Za zdravlje koje služi u trećoj životnoj dobi, uz druženje s “vršnjacima”, potrebna je i tjelesna aktivnost. Znaju to jako dobro staropetrovoselski seniori koji se, kroz projekt “Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“, jednom tjedno okupljaju na rekreaciji.

Tjelesna aktivnost pomaže u smanjenju stresa, kontroli šećera u krvi i krvnog tlaka, održavanju optimalne tjelesne mase, a utječe i na bolji san. Posebno je to važno u aktualnim ograničenim okolnostima, na što su mislili u Općini Staro Petrovo Selo, pa kroz projekt „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“, korisnicima, pripadnicima treće životne dobi, ponudili tjednu rekreaciju.

Za razliku od sporta, rekreacija, kažu stručnjaci, ima prednost zbog široke primjene obzirom na dob i zdravstveno stanje “rekreativca”, ali i manji rizik od ozljeđivanja, a kao jedna od aktivnosti projekta pruža kvalitetan način provođenja slobodnog vremena, usporava propadanje sposobnosti, te pozitivno utječe na otklanjanje različitih bolova i deformacija. Da je riječ o dobro pogođenoj priči i kvalitetno osmišljenom projektu, dokazuju svakoga tjedna staropetrovoselski seniori, jer za zdravlje koje služi u zlatnim godinama, uz druženje s “vršnjacima”, potrebna je i tjelesna aktivnost. Uz redovnu tjednu rekreaciju, iza korisnika projekta je i pet uspješno “obavljenih” kreativnih radionica kroz koje su usvojili nove vještine, otkrili skrivene talente, dobro se zabavili, pa tako fizičkoj, dodali i umnu vježbu, jer u zdravom tijelu je i zdrav duh.

Projekt„Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“ sto posto je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.767,78 kuna.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO:staropetrovoselo.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn