OPĆINA STARO PETROVO SELO – 400 tisuća kuna za dva nova projekta

Datum objave: 26. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

sps 1

STARO PETROVO SELO –  Projekt Zaželi, zajednički projekt širokopojasnog interneta, kao i „priča“ o Slavonskom dućanu, tek je dio uspješnih projekata kojim u Općini Staro Petrovo Selo nastoje podići standarde življenja i stvoriti preduvjete za mijenjanje demografskih trendova. Cilj je to i nova dva vrijedna projekta za kojih su ovih dana potpisani ugovori.

Predanim radom, te prije svega, entuzijazmom novog mladog načelnika Nikole Denisa, Općini Staro Petrovo Selo ovih su dana odobrena dva vrijedna projekta koja će značajno utjecati na kvalitetu života mještana. S Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je Ugovor o dodjeli 237 tisuća kuna namijenjenih uređenju dvorišta mjesnog vrtića „Vjeverica“ . Riječ je o „zahvatu“ kojim će, prije svega, biti povećana razina sigurnosti djece, ali i projektu koji ima za cilj smanjiti depopulaciju stanovništva na području Općine i doprinijeti socijalnoj revitalizaciji.

Istoga dana, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Općini je uručilo Odluku o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, kojim im je odobrilo iznos od ukupno 166 tisuća kuna namijenjenih opremanju komunalnog pogona s ciljem povećanja efikasnosti i kvalitete obavljanja poslova.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn