OPĆINA SIBINJ: “Panet Petnja” za Dan planeta Zemlje

Datum objave: 23. 4. 2023. | Kategorija: Lifestyle

SIBINJ – Drugu godinu za redom, na inicijativu učenika i nastavnika OŠ “Sibinjskih žrtava”, Dan planeta Zemlje u Općini Sibinj obilježen je jedinstvenom eko-sportskom manifestacijom Planet Petnja. Uz priliku za promocijom ovog iznimnog lokalnog ali i županijskog prirodnog bisera, cilj manifestacije kojoj se odazvalo više od stotinu sudionika je potaknuti djecu na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša i podići svijest o važnosti brige za planet na kojem živimo

Dan planeta Zemlje u Općini Sibinj, drugu je godinu za redom obilježen jedinstvenom eko-sportskom manifestacijom “Planet Petnja”. Priča koju su prije dvije godine pokrenuli učenici su i vodstvo Osnovne škole “Sibinjskih žrtava” okupila je više od stotinu sudionika s ciljem promocije ovog iznimnog lokalnog ali i županijskog prirodnog bisera, poticanja djece na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša te podizanja svijesti o važnosti brige za planet na kojem živimo.

Kako to, uglavnom uvijek biva u Sibinju, Općini poznatoj po zajedništvu i snažnom civilnom društvu, u manifestaciji su, pod pokroviteljstvom Općine, sudjelovali članovi odreda izviđača Chvor , prometna skupina škole, lovačka jedinica Šljuka koja je sudionicima osigurala ručak,  Ultramaraton klub Mazator i udruga Spajalica. Nakon organizirane šetnje u dužini od 4,5 km oko jezera Petnja, sudionici manifestacije mogli su uživati u brojnim aktivnostima na otvorenom, izviđačkim igrama i druženju, a priliku za uživanjem u prirodi, prepoznali su i mnogobrojni izletnici. Manifestaciju “Planet Petnja” službeno su otvorili načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić i ravnatelj škole koja je priču i inicirala, Josip Šišmanović.

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: FB J. Pavić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn