OPĆINA SIBINJ – EKO FEST(IVAL) PETNJA: Održivost, edukacija, zabava

Datum objave: 07. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Drugu godinu zaredom Udruga Inncro-IT, FabLab Hrvatska i Centar za razvoj Brodsko posavske županije udruženim snagama na prostoru jezera Petnja organiziraju Eko Festival. Ovogodišnje izdanje održava se 7. i 8. lipnja.

Želite li na ugodan i pomalo neuobičajen način provesti vikend, spajajući ugodno druženje, boravak u prirodi i nova znanja, još uvijek stignete na Eko festival Petnja, inovativnu priču koju, drugu godinu za redom, na prirodnom biseru Općine Sibinj, ovaj vikend, u petak i subotu, 7. i 8.lipnja, zajedničkim snagama organiziraju članovi Udruge Inncro-IT, FabLab Hrvatska i Centar za razvoj Brodsko posavske županije.

Riječ je o iznimnom projektu čiji je cilj, uz dobru zabavu i boravak u prirodi, transformirati način na koji razmišljamo o održivom razvoju i njegovoj ulozi u zajednicama i posjetiteljima, kroz mnogobrojne zabavno-edukativne sadržaje pružiti jedinstvenu platformu za razmjenu ideja, stjecanje novih znanja i povezivanje s istomišljenicima.

Zahvaljujući nizu kvalitetno osmišljenih sadržaja, Festival Petnja, svima koji navrate, i ove godine nudi STEM radionice za djecu, izložbe i predavanja, spajajući znanost, tehnologiju i inženjerstvo, educirajući i informirajući, a tu je i sajam kreativnosti i inovacija, srce Festivala. Kako se od učenja i igranja brzo ogladni, organizatori su se pobrinuli za bogatu gastro zonu, a za one željne fizičkih aktivnosti, tu su biciklijada od Slavonskog Broda do Petnje, kao i planinarski izlet u okolicu.

U subotu, 8.lipnja od 10.30. na rasporedu je radionica “Fondovi i građanstvo” na kojoj će biti prezentirani kriteriji prijave na natječaje Ministarstva zaštite i okoliša vezane uz solare, što je korisno poslušati, stoga, ukoliko ste propustili uvodni dio ove priče, još uvijek stignete navratiti. Uz kompletan tim mjesne Osnovne škole Sibinjskih žrtava, pionira suvremenosti u mnogo toga, priča je ovo koju s puno dobre volje podupire i Općina, promovirajući istovremeno i iznimne turističke potencijale jezera za koji dugoročno imaju i niz planova i projekata. Sve su to razlozi da navratite, čak i ukoliko ste propustili uvodni dio, jer Festival je otvoren cijeloga dana i u subotu. Jezero Petnja čeka s dobrodošlicom!

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: FB JP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn