OPĆINA SIBINJ – Brojna društveno kulturna događanja za snagu zajednice, na radost mještana

Datum objave: 26. 4. 2022. | Kategorija: Lifestyle

SIBINJ – Svjesni značaja okupljanja i međusobnog druženja za zajednicu, Sibinjci su jedva dočekali popuštanje epidemioloških mjera. S povoljnim zdravstvenim okolnostima “živnule” su i brojne mjesne udruge spremne pokazati što su radile u prethodnom periodu. Nakon uspješno organiziranog Zekograda u središnjem sibinjskom parku, tradicionalnog Uskrsnog ponedjeljka u Slobodnici, godišnji koncert, na radost mještana, protekli su vikend održali članovi KUD-a Tomislav

U prepunom Društvenom domu u Sibinju protekli se vikend tražilo mjesto više. Željni druženja, svjesni značaja okupljanja za zajednicu, spremni, nakon korona stanke, pokazati što su sve radili u prethodnom periodu, godišnji su koncert održali članovi mjesnog KUD-a Tomislav, predstavljajući rad svih svojih skupina- od najmlađih čuvara folklorne baštine do pjevačke skupine Sokolica. Uz presjek pjesama i plesova Slavonije, bila je to prigoda i za najavu tradicionalne smotre folklora “Oj Sibinju lipo selo naše” koja će se ove godine održati 19.lipnja.

Uz mnogobrojne mještane, koncertu je nazočio i prvi čovjek Općine, načelnik Josip Pavić, izražavajući podršku udrugama zaslužnima za itekako sadržajan društveno-kulturni život Sibinja.

Nakon uspješno organiziranog Zekograda u središnjem mjesnom parku, tradicionalnog Uskrsnog ponedjeljka u Slobodnici, a potom i koncerta “Tomislavaca”, potvrđuje to i, povodom Dana planeta Zemlja, prvi put organizirana jedinstvena cjelodnevna eko manifestacija Planet Petnja, u režiji Osnovne škole Sibinjskih žrtava.

Danu u prirodi provedenom uz sport i rekreaciju, pod pokroviteljstvom Općine, pridružile su se i mjesne udruge Izviđački odred Chvor, Udruga “Šljuka”, Sibinjska udruga mladih i klub Mazatori. Uz čišćenje okoliša oko izvora Tomislav u Završju, a potom i šetnje novouređenom šetnicom oko jezera, najmlađe je posebno razveselilo trail natjecanje u trčanju, a nisu odmogle ni palačinke koje su pripremili učenici uz pomoć svojih nastavnika.

Okupljeni su na kraju dana, zaslugom mjesnih lovaca, mogli uživati u čobancu i tako s ovog prirodnog bisera ponijeti uspomenu na prvi Planet Petnju.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: jpavicnacelnik

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn