OPĆINA SIBINJ – 14. Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima: večer foklora i pečenjaka

Datum objave: 07. 8. 2022. | Kategorija: Susreti

GORNJI ANDRIJEVCI – Čuvajući stare slavonske običaje i ponoseći se svojom tradicijom, članovi Kulturno umjetničkog društva “Slavonija” iz Gornjih Andrijevaca, uz podršku Općine Sibinj, prvog vikenda kolovoza uspješno su organizirali 14. Kukuruzijadu.

Nastavak je to kontinuiranog ulaganja u razvoj turizma, jer, uz suvremenu infrastrukturu, vjeruju u Općini Sibinj, kvalitetne manifestacije neophodne su za kreiranje prepoznatljive destinacije. Potvrdila je to i tradicionalna Kukuruzijada, održana u okviru ovogodišnjeg Ljeta u Sibinju, okupivši mnogobrojne goste i posjetitelje, te, uz domaćine, i prijatelje iz čak 9 kulturno umjetničkih društava iz Brodsko posavske i susjednih županija. Uz miris kuhanog kukuruza i zvuk slavonske folklorne baštine, zabava je potrajala do dugo u noć, a za dobro raspoloženje brinuli su članovi TS Garavi.

Zadovoljstvo manifestacijom, te prije svega činjenicom kako su i u ovoj sibinjskoj priči, uz organizatore, sudjelovali i svi mještani, izrazili su i čelni čovjek Općine, načelnik Josip Pavić i predsjednica KUD-a Slavonija Darija Rubilović.

Uz pripremljenih i besplatno podijeljenih 700 komada kuhanih kukuruza, domaćini su za goste pripremili i bogatu prateću gastronomsku ponudu, a nisu zaboravljeni ni oni najmlađi koji su se, oživljavajući tradiciju, okupili u dječjoj igri slaganja bunara od klipova kukuruza. Kukuruzijada je pretposljednje događanje ovogodišnjeg Ljeta u Sibinju koje će 20.kolovoza službeno zatvoriti Čobanijada.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: J. P. Facebook

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn