OPĆINA REŠETARI DOMAĆIN PREMIJERU VLADE POKRAJINE TIROL – Projekt “Tirol za hrvatsko vatrogastvo”

Datum objave: 12. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – U srijedu, 13.ožujka, Općina Rešetari bit će domaćin premijeru Vlade pokrajine Tirol , veleposlaniku Republike Austrije u RH te predstavnicima Hrvatske vatrogasne zajednice. Tom prilikom nekolicini hrvatskih vatrogasnih društava bit će uručena nova vatrogasna vozila, donacija Tirola, u okviru jedinstvenog dugogodišnjeg projekta Tirol za hrvatsko vatrogastvo

U okviru jedinstvenog dugogodišnjeg projekta Tirol za hrvatsko vatrogastvo kroz koji je, posljednjih 12 godina, iz ove austrijske pokrajine, u Hrvatsku stiglo više od 250 vozila raspoređenih po svim hrvatskim županijama, Općina Rešetari će, u srijedu, 13.ožujka, biti domaćin premijeru Vlade pokrajine Tirol , veleposlaniku Republike Austrije u RH te predstavnicima Hrvatske vatrogasne zajednice. Uz prijem i slavonsku dobrodošlicu uglednim gostima, bit će to prilika i za nove donacije i promopredaju ključeva vatrogasnih vozila za DVD Poljana, DVD Zoljani, JVP Našice, te obilazak vatrogasnog doma i voznog parka dobrovoljnog vatrogasnog društva, domaćina skupa.

Nakon službenog dijela, uslijedit će predstavljanje aktivnosti projekta između Tirola i Hrvatske vatrogasne zajednice na području šest županija-pet slavonskih i Zadarske. Program pomoći Vlade Tirol, podsjetimo, počeo je 2005. godine izgradnjom Hrvatskog doma u Pakracu, nakon čega se preusmjerio prema vatrogasnim organizacijama, a kao službeni sustavno počeo provoditi 2008. godine.

Do sada je na područje 7 županija Republike Hrvatske donirano ukupno 267 vatrogasnih vozila, a paralelno je u vatrogasnoj školi u Tirolu osposobljeno 9 grupa vatrogasnih zapovjednika. Važno je spomenuti i kako je prilikom primopredaja, više od 500 hrvatskih vatrogasaca osposobljeno za rukovanje doniranom vatrogasnom opremom i korištenje doniranih vatrogasnih vozila.

TEKST: S. T.                  FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn