OPĆINA ORIOVAC – Nastavak ulaganja u projekte koji podižu kvalitetu življenja

Datum objave: 02. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

ORIOVAC – Iako je kraj godine vrijeme svođenja računa i završetka poslova, u Općini Oriovac, radi se punom parom. Potvrđuju to i svakodnevna ulaganja u projekte čiji je cilj podizanje kvalitete života svih mještana, poput projekta Izgradnje pozivnog semafora s mjeračem brzine, za što su, kao jedina jedinica lokalne samouprave na području Brodsko posavske županije, ovih dana dobili potvrdu za odobrenje sredstava iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa

Općina Oriovac ovih je dana dobila potvrdu o uspješnom prijavljivanju za sredstva iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa sa projektom izgradnje pozivnog semafora u centru naselja Lužani-ulica Vladimira Nazora – kod prijelaza za O.Š.Ljudevit Gaj. Na zadovoljstvo čelništva i mještana, jedini su iz Brodsko posavske županije prošli na natječaju kojim im je odobren iznos od 289.689,75 kuna koliko su i tražili, što predstavlja i 70 postotno financiranje. Ostatak u iznosu od 124.152,75 kuna, osigurat će se proračunskim sredstvima Općine.

Uz projekte koji imaju za cilj podizanje kvalitete prometne infrastrukture, Oriovčani se, s pravom ponose i svojim udrugama zaslužnim za kreiranje kvalitetnog društvenog života kao i osnaživanje civilnog društva. Potvrđuje to i projekt „Act local think global“ Udruge Arteco Pavletić iz Malina, financiran kroz Erasmus+ “priču” , zahvaljujući kojem su Općinu, njene ljude i običaje, tijekom mjeseca studenoga imali priliku posjetiti mladi iz Turske, Grčke i Španjolske.

Na zajedničkom prijemu kod prvog čovjeka Općine načelnika Antuna Pavletića i predsjednika Općinskog vijeća, Matije Jošića, mladim Europljanima je predstavljena povijest, kulturu, gospodarstvo, sport kao i planovi razvoja Općine Oriovac, a učvršćivanje veza nastavljeno je i na zanimljivoj interkulturalnoj večeri. Tema i cilj projekta za mlade iz stranih zemalja i Hrvatske je bila postizanje interakcije, suradnje, zajedničkog planiranja novih projekata, te prije svega prevencija socijalnog isključivanja i diskriminacije po bilo kojoj osnovi. Uz članove Udruge Arteco, kao nositelje, na projektu su sudjelovali i članovi Udruga mladih iz Oriovca i Lužana.

TESKT: S. T.        FOTO:oriovac.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn