OPĆINA KAPTOL – Uručena vrijedna donacija osnovnoj školi

Datum objave: 15. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – U Osnovnu školu Vilima Korajca u Kaptolu danas je stigla “pametna ploča”, vrijedna donacija za koju je Općina Kaptol izdvojila 28 tisuća kuna.

Općina Kaptol odlučila se za još jednu hvalevrijednu donaciju osnovnoj školi Vilima Korajca u Kaptolu. Naime, radi se o „pametnoj ploči“ odnosno interaktivnoj ploči koja je posebna vrsta ploče, a radi uz pomoć računala i projektora (za interaktivne ploče) te tako omogućuje profesorima i učenicima visoki stupanj interakcije i suradnje tijekom nastave.Domaćin, ravnatelj OŠ Vilima Korajca, Nino Diklić uvodno se obratio učenicima i gostima.

„Okupili smo se povodom doniranja ove pametne ploče koju vi već znate kako radi i koja nam je treća u ovoj školi. Ja se ovim putem zahvaljujem općini Kaptol koja nam je to donirala, moram reći da smo upoznati sa radom pametne ploče i svih modernih tehnologija koje se koriste u nastavnom procesu jer smo bili u projektu e-škole i iz Europskih fondova smo opremljeni sa tabletima i dvije pametne ploče. Moram reći da su općina i načelnik prepoznali važnost toga za odgoj i obrazovanje djece. Ovaj nastavni proces apsolutno je ravnopravan sa svim najrazvijenijim zemljama u Europi.“

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Sekulić te načelnik općine Kaptol Mile Pavičić sjeli su u školske klupe s učenicima osmog razreda te poslušali prezentaciju učiteljice povijesti i geografije Jasminke Grgić o mogućnostima „pametne ploče“. Nakon prezentacije okupljenima se obratio načelnik Mile Pavičić.

” Iako nismo osnivači škole, naravno da vodimo brigu zajedno sa Županijom i županom, jer ipak se radi o našoj djeci i njihovoj budućnosti, o ljudima koji će ovdje u budućnosti raditi i razvijati naš kraj. Cilj nam je da ti ljudi budu sposobniji i obrazovaniji u skladu sa vremenom u kojem živimo a to je vrijeme digitalne tehnologije, pa je ovo didaktičko pomagalo prilog tome. Mi smo i do sada pomagali školi kroz razne oblike materijalne pomoći ali smo se odlučili da škola uhvati korak i sa možda razvijenijim sredinama.“ Načelnik je ovom prigodom najavio donaciju još jedne „pametne ploče „ i to ove godine. Nazočne, a posebno učenike pozdravio je i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević.

„Zadovoljstvo je gledati tehnološki napredak naših škola kako bi vaše obrazovanje i vaša priprema za život bila što kvalitetnija. Kao osmi, završni razredi pripremate se i odlučujete ove godine što ćete raditi, na koji način se školovati, što ćete činiti i kako ćete biti stanovnici ove predivne naše županije, Slavonije i Hrvatske u cjelosti pa vjerujem kako će ovakva pomagala sigurno dobro doći. No, pomagala i tehnologija ne smiju biti osnovna baza za učenje, treba učiti tako da znanje ostane kao vaša trajna vrijednost koju već sutra možete koristiti kao privrednici, gospodarstvenici, budući učitelji, profesori, političari, načelnici.“

Župan Alojz Tomašević ovom se prilikom osvrnuo na uspješnu energetsku obnovu većine škola gdje je osnivač županija te naglasio da se radi na budućim projektima ulaganja u škole poput namještaja, računala ali i ostalih potrebnih investicija u školama širom županije. Za ovu vrijednu donaciju, općina Kaptol izdvojila je 28 tisuća kuna.

TEKST: A. Nedela          FOTO: A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn