OPĆINA KAPTOL – U realizaciji niz infrastrukturnih projekata vrijednih gotovo 1,7 milijuna kuna

Datum objave: 31. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Parkiralište pored groblja u Kaptolu, sanacija ceste Bešinici- Novi Bešinci, uređenje doma u Češljakovcima i središta Podgorja, sanacija zgrade Češke Besede dio je projekata koji se u fazi radova provode na području općine Kaptol vrijednih gotovo 1,7 milijuna kuna.

Topli i suhi jesenski dani produžili su sezonu građevinskih radova, koji su na području Kaptola u punom zamahu. U tijeku su tako radovi sanacije nerazvrstane ceste Bešinci – Novi Bešinci dužine oko 2 kilometra.Vrijednost ove investicije je oko 620.000,00 kuna pri čemu je 500.000,00 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak sredstva osigurala je Općina Kaptol. Radovi bi trebali biti završeni kroz 30 dana.

U tijeku su i radovi na uređenju prostora kod vatrogasnog doma u naselju Podgorje. U okviru navedenih radova asfaltirat će se površina u središtu naselja, koja služi i za razna događanja na otvorenom. Ovim radovima riješit će se i dio cestovne odvodnje oborinskih voda te postaviti nova nadstrešnica za autobusno stajalište. Vrijednost investicije je oko 85.000,00 kuna i u potpunosti se financira iz proračunskih sredstava Općine Kaptol.

Iz vlastitih sredstava Općina Kaptol financirala je i radove izvedene na modernizaciji i produženju nerazvrstane ceste u Češljakovcima. Ovim projektom obnovljen je kolnik i produžen odvojak ulice „Malca“, a vrijednost radova je 130,000,00 kuna. Počeli su i radovi na sanaciji opožarene zgrade doma Češke Besede u Kaptolu, koji je u požaru prije tri mjeseca gotovo u potpunosti stradao. Vrijednost radova iznosi 447.430,05 kn s PDV-om. Dinamikom je predviđeno da obnova krovišta bude gotova do 15. studenoga, ostatak radova na uređenju unutrašnjosti do travnja iduće godine. Investitor, Češka Beseda, navedene radove financira iz nekoliko izvora i to polovičnim dijelom iz sredstava naknade osiguravajuće kuće, dijelom iz sredstva Saveza Čeha u RH, a dio radova sufinancirat će Požeško-slavonska županija i Općine Kaptol.

Završena je I. faza radova na uređenju društvenog doma u naselju Češljakovci. Ovom investicijom napravljeno je dijelom novo krovište i stavljen je novi pokrov na cijeli dom. U dijelu zgrade, iznad sanitarnog čvora stavljena je AB ploča te je isti spojen na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Ovom prilikom zamijenjeni su stari drveni prozori, kao i željezna ulazna vrata, sa novom PVC stolarijom. Vrijednost ove investicije je oko 290.000,00 kuna i financirana je u potpunosti iz proračuna Općine Kaptol. Tijekom 2019. godine nastavit će se radovi II. faze uređenja doma, koji obuhvaćaju izradu nove el. instalacije, klimatizacije i grijanja, kao i vanjsko uređenje fasade.

U tijeku je i uređenje parkirališta pored groblja u Kaptolu. Planom za 2019. godinu predviđeno je skidanje humusa, valjanje terena te nasipanje kamenim materijalom. Radovi bi trebali biti gotovi kroz nekoliko dana, a vrijednost je oko 80.000,00 kn.

IZVOR: Općina Kaptol

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn