OPĆINA KAPTOL – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine

Datum objave: 24. 6. 2016. | Kategorija: Društvo

kaptol

KAPTOL – U povodu 29. lipnja Dana Općine Kaptol danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kaptol na kojoj su dodjeljena priznanja i zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima. Priznanja su primili DVD Golo Brdo, OŠ Vilima Korajca, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije,  Zdenko Maglaić, Slobodan Manović,  a zahvalnice i nagradu od tisuću kuna mladi i perspektivni dvojac – učenik OŠ “V. Korajca” Nikola Ištvanić i student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Mato Manović.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac, a o rezultatima i ostvarenim projektima u proteklom jednogodišnjem razdoblju govorio je načelnik općine Mile Pavičić. Prošlu godinu po svemu je obilježila je provedba izgradnje sustava odvodnje i navodnjavanja otpadnih voda naselja Češljakovci- Golo Brdo koji je danas svečano i otvoren, a realiziran je sredstvima iz IPARD programa. “Ovaj projekt vrijedan je nešto više od šest milijuna kuna bez PDV-a,  a njegova realizacije počela je još 2011. godine uz brojne prepreke koje smo ipak uspješno prevladali,” naglasio je načelnik Pavičić.

nn

Dodaje kako je proteklo razdoblje gotovo u cijelosti bilo posvećeno izgradnji komunalne infrastrukture, održavanju i uređenju društvenih domova ali održavanju društvenog i kulturnog života u Općini kroz brojne uspješne manifestacije, financiranje rada udruga i sl.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni načelnici i gradonačelnici te gradonačelnice s područja Požeško-slavonske županije a sve nazočne pozdravili su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević  te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Kulturno- umjetnički program izveli su učenici Ivan Poljanac i Lucija Barić, a u ime laureata na primljenim zahvalnicama i priznanjima prigodnim riječima zahvalio se Slobodan Manović.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn