OPĆINA JAKŠIĆ – Svečano otvoren novouređeni Mjesni dom u Bertelovcima

Datum objave: 01. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

dav

BERTELOVCI – Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijala Žalac i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, danas su u nazočnosti brojnih gostiju i mještana svečano otvorili obnovljeni mjesni dom u Bertelovcima. Riječ je o projektu koji je ministarstvo financiralo u iznosu 316 tisuća kuna.

Načelnik Ivica Kovačević zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja na financijskoj pomoći, ne samo na ovom već i na brojnim drugim projektima koji su realizirani na području općine u proteklom razdoblju. ” Od 2005 do današnjih dana imamo izvrsnu suradnju s Ministarstvom i u tom smo razdoblju realizirali niz projekata. Zadnji je bio prošle godine Dječji vrtić u Jakšiću za koji su govorili kako nije potreban, a danas imamo četvrtu odgojnu skupinu i vrtić je prepun. To mi je drago jer sve projekte radimo za boljitak naših mladih koji će ovdje opstati i ostati i vjerujem, neće tražiti kruh drugdje. Mali smo, imamo 45 kvadratnih kilometara, deset naselja, ali bili smo marljivi. U 11 godina izgradili smo 19 kilometara kanalizacije, tri biopročistača, sportsku dvoranu, vrtić, u svim naseljima napravljena je rekonstrukcija niskonaponske mreže i nova rasvjeta. Ima i novih projekata, aplicirali smo na niz fondova i projekti su u različitim fazama, a siguran sam kako će sva naselja do kraja ovog mandata dobiti vodovod i kanalizaciju.No, u ovom višegodišnjem trudu bilo je zacrtano da u jednom trenutku krenemo i u obnovu mjesnih domova. Ovaj je uređen na diku i ponos mještana kojima ga predajmo na korištenje i čuvanje,” rekao je načelnik Kovačević.

dav

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čestitao načelniku na svemu što je učinio te na današnjem danu na uređenom domu. “Ovo je načelnik koji pokazuje i dokazuje djelima kako se voli i izgrađuje svoj zavičaj unatoč poteškoćama. Prijašnja SDP-ova vlada bila je zaboravila Slavoniju, danas je obrnuta slika, imamo našu ministricu Slavonku koja dobro poznaje potrebe ovog područja.Ovo je jedno od 277 naselja u Požeško-slavonskoj županiji i nećemo stati dok zadnja područna škola ne bude obnovljena i dok ovakvi domovi ne budu baš na ovakvoj razini u svim mjestima,”rekao je župan.

dav

Adaptacija Mjesnog doma Bertelovci financirana je u iznosu od 316 kuna u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice koji je koncipiran upravo kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i regionalne sredine, a predstavlja podršku gospodarskoj i socijalno revitalizaciji slabije razvijenog područja, naglasila je ministrica Gabrijela Žalac.

dav

“Ono što je bitno napomenuti da programom koji provodimo po metodologiji europskih strukturnih fondova sigurno doprinosimo jačanju kapaciteta i samih korisnika. U ovoj smo godini kroz Ministarstvo putem ovog programa na području županije financirali deset manjih infrastrukturnih projekata u iznosu od 4,86 milijuna kuna. Ova sredstva financiramo iz državnog proračuna. Kao ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije želim skrenuti pažnju i na sredstva koja su dostupna i iz europskih fondova. Podigli smo ih na najvišu političku raznu gdje radimo na pojednostavljanju procedura kako bismo olakšali da sve projekte korisnici mogu kvalitetno prijaviti,” naglasila je ministrica Žalac.

Na području Požeško-slavonske županije u provedbi su 123 projekta potpore čija vrijednost bespovratnih sredstva iznosi 149,5 milijuna kuna, no naredno razdoblje trebalo bi biti još plodonosnije, najavila je ministrica.”Dokazali se da u ovoj županiji možete i puno bolje. Upravo zbog vas smo ovdje i spremni smo kao Vlada i ministarstvo posebno raditi na onom što ste zacrtali kao prioritete jer samo zajedničkim aktivnostima možemo ostvariti rast i razvoj u Slavoniji.Projekt Slavonija Baranja i Srijem već provodimo, uvjerena sam da ćemo kroz napore državne, županijske i lokalne sredine kao i privatnog sektora uspjeti da se realizira 2 i pol milijarde iz ove financijske perspektive,” zaključila je ministrica.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn