OPĆINA JAKŠIĆ – Sve je spremno za trodnevno slavlje baštine, običaja i tradicije

Datum objave: 12. 9. 2018. | Kategorija: Susreti

smotra

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” u Jakšiću, u svom 17. tom izdanju imat će, kao i prethodne godine uvod u obliku jakšićke fišijade, a već po tradiciji, višednevni program smotre folklora ispunjen je zanimljivim zbivanjima i gostima. 

U organizaciji HKUD Slavonija, a pod pokroviteljstvom Općine Jakšić i Požeško-slavonske županije i ove će godine u Jakšiću jesen biti dočekana raskošnim prikazom običaja i tradicije. Treća po redu Fišijada održat će se 14. rujna u organizaciji ŠRD “Slavonac” Jakšić.

snapshot

Svakako najatraktivniji dio programa, Smotra folklora, održat će se drugi dan,15. rujna na školskom igralištu. Kao i prethodnih godina ljepotu baštine prezentirat će brojni folkloraši i konjogojstvene udruge s područja Požeško-slavonske županije ali i gosti iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva koji rado tom prigodom dolaze u Jakšić. Za glazbeni program u večernjim satima pobrinut će se TS Garavi, trodnevni doček jeseni  u Jakšiću završit će u nedjelju, 16. rujna kada će priliku da pokažu poznavanje baštine imati najmlađi  folkloraši na smotri dječjih folklornih skupina.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn