OPĆINA JAKŠIĆ – Postavlja se LED rasvjeta u Eminovcima

Datum objave: 07. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_0014 - Copy

JAKŠIĆ / EMINOVCI – Pri kraju je rekonstrukcija niskonaponske mreže u jakšičkom naselju Eminovci koje će imati rasvjetu LED svjetiljkama. Prve su lampe već zasvjetlile, a u narednih desetak dana trebala bi završiti cjelokupna rekonstrukcija niskonaponske mreže.

Planska investicija je to investicija općine Jakšić i načelnika Ivice Kovačevića kojom  Eminovci postaju  prvo naselje s cjelovitom rasvjetom nove tehnologije u duljini 5.980 metara. LED rasvjeta bit će postavljena duž cijele glavne ulice u Eminovcima koja je ujedno i državna cesta, ali i u svim sporednim ulicama Eminovaca. Rekonstrukcijom niskonaponske mreže obuhvaćeni su radovi na kompletnoj izmjeni vodova te postavljanju novih betonskih stupova koji će nositi novu rasvjetu. Radova bi trebali završiti najviše za 15-ak dana, naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

IMG_0019 - Copy

“Naselje Eminovci drugo je po veličini u općini Jakšić. Ima oko 220 domaćinstava u kojima je 740 stanovnika. Ovo je predzadnje naselje u kojem se radi rekonstrukcija niskonaponske mreže, radove  izvodi HEP Elektra Požega sa svojim podizvođačima. Paralelno s tim radovima postavljamo LED lampe tako da će ovo biti prvo mjesto koje će u općini Jakšić ali i Požeštini imati takvu rasvjetu. Ukupno će se postaviti 126 LED lampi. To će zasigurno podići kvalitetu življenja ovdašnjem stanovništvu ali i sigurnost na cesti jer kroz Eminovce prolazi državna cesta na kojoj su učestale prometne nesreće nerijetko i zbog slabijeg osvjetljenja. Mogu odmah reći da će veoma brzo Eminovci dobiti i nogostup za što su već odrađene sve potrebite predradnje i ishodovana dokumentacija, te osigurana sredstva,” rekao je načelnik Kovačević.

TEKST: S. P./ D. K.       FOTO: D. K.

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn