OPĆINA JAKŠIĆ – Početak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže naselja Tekić

Datum objave: 02. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TEKIĆ – U naselju Tekić danas su službeno počeli radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži vrijednoj 3,7 milijuna kuna. Investor je Tekija d.o.o., partner Općina Jakšić a projekt je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Službenom početku radova nazočili su direktor Tekije Ante Kolić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević sa suradnicima te predstavnici izvođača radova Brana d.o.o. iz Virovitice.
“Izgradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Tekić pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja za 60 domaćinstava i 253 stanovnika naselja, ali i zaštiti okoline. Investicija bi trebala biti završena u sljedećih godinu dana,” naglasio je direktor Tekije Ante Kolić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Već smo niz projekata realizirali iz EU fondova i drago mi je što mogu zajedno s direktorom Tekije i kolegom, gradonačelnikom Darkom Puljašićem kao predstavnikom većinskog vlasnika Tekije otvoriti još jedan u nizu tako financiranih projekata. Ovo je osmo naselje u Općini Jakšić koje će dobiti vodu i kanalizaciju, ostalo su još neriješena naselja Cerovac i Granje za koje imamo građevinsku dozvolu, a nedavno je završena kanalizacija naselja Svetinja gdje je Tekija također bila investitor. Kanalizacija i vodovod su ključni za adekvatne životne uvjete u današnje suvremeno doba. Dužina kanalizacijske mreže je oko 2.800 metara, to je kombiniran gravitacijsko-tlačni sustav i spaja se na postojeći biopročistač naselja Bertelovci, ” rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zadovoljstvo početkom radove izrazio je i gradonačelnik Darko Puljašić kao predstavnik Grada Požege koji je većinski vlasnik tvrtke Tekija. “Čestitam Tekiji, čestitam mom prijatelju načelniku Kovačeviću koji zajedničkim snagama unaprjeđuju kvalitetu života na ovom čitavom području,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ako se želimo u Slavoniji i dalje baviti poljoprivredom, ako se želimo baviti svim gospodarskim granama, turizmom, moramo osigurati ponajprije našim sugrađanima neophodne životne uvjete. U današnje vrijeme svi zaslužuju suvremeni sustav vodoopskrbe i odvodnje i Tekija će i dalje pomagati sva područja koja imaju potrebu. Naša tvrtka radi već više desetljeća sustavno i kvalitetno i mi ovdje zapravo imamo kvalitetne i odvodne i dovodne pravce.Vidljivo je to i kroz našu aglomeraciju koju ćemo graditi iduće tri godine kako bi našim sugrađanima pružili još kvalitetnije uvjete,” zaključio je gradonačelnik Puljašić. Rok za završetak danas započetih radova je lipanj 2019. godine.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn