OPĆINA JAKŠIĆ – Počeli radovi na izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda u Svetinji

Datum objave: 29. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

kovac

JAKŠIĆ / SVETINJA –  Po dovršetku izgradnje pješačke staze i pješačkog mosta preko potoka Kaptolka, autobusnih stajališta i parkirališta u Eminovcima, otvoreno je novo gradilište na području općine Jakšić  –  izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda u naselju Svetinja koji se spaja s Eminovcima. Vrijednost projekta je 1.179.623,14 kuna s PDV-om.

Naselje Svetinja nalazi se uz državnu cestu D-51,  a sustav odvodnje otpadnih voda spojit će se na postojeći sustav odvodnje otpadnih voda i biopročistač naselja Eminovci. Radi se o izgradnja kombiniranog gravitacijsko tlačnog sustava s crpnom stanicom, duljine 1181 metara. “Općina Jakšić će financirati navedenu gradnju sustava odvodnje otpadnih voda naselja Svetinja preko nositelja i investicije Tekija d.o.o, a javnom nabavom izabran je najpovoljniji izvođač radova.Ukupna investicija iznosi 1.179.623,14 kuna s PDV-om,”rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Kovačević je najavio kako uskoro kreće i dogradnja i uređenje Vatrogasnog doma u Jakšiću, investicija vrijedna 2,34 milijuna kuna, a ovih dana očekuje se i raspisivanje natječaja za izgradnju sustava odvodnje otpadnih voda u naselju Tekić.

TEKST: S. P.     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn