OPĆINA JAKŠIĆ – Otvoren dugoočekivani dječji vrtić u Jakšiću

Datum objave: 08. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

n

JAKŠIĆ – U Jakšiću je danas svečano otvoren dugoočekivani dječji vrtić. Suvremeno zdanje jakšićkog vrtića vrijedno je oko 6 milijuna kuna, a dodatnih pola milijuna kuna koštala je prilazna cesta. Površina vrtića je 840 kvadratnih metara, a prostor je opremljen za smještaj do 70 djece u tri skupine – jednu jasličku i dvije vrtićke.

U nazočnosti brojnih mještana i uzvanika, vrtić  čija je izgradnja potrajala četiri godine prigodnim je riječima otvorio načelnik općine Jakšić Ivica.”Dugogodišnja želja naše sredine je tu, ostvarena, stavljena funkciju. Moram naglasiti kako je ovo jedna u nizu naših velikih investicija, od športske dvorane, kilometara kanalizacija, vodovoda, biopročistača, nogostupa i niz drugih. Sretan sam i ponosan što smo zaposlili 6 mladih osoba a u skoroj budućnosti ćemo zaposliti još dvije do tri osobe u našem vrtiću. Završavamo ovu investiciju sa svojim skromnim proračunskim sredstvima, nikome nismo ništa dužni, no već pripremamo nove projekte u koje ulazimo i ne mislimo usporiti, a kamoli stati,” naglasio je načelnik Kovačević zahvaljujući ovom prilikom na dobroj suradnji ministru regionalnog razvoja Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Franji Luciću i županu Alojzu Tomaševiću te svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

nn

“Vi ovdje u Jakšići pokazujete kako se voli Hrvatska, ovo je općina gdje je natalitet jači od mortaliteta. Djeca su bogatstvo, temelj jamstva opstojnosti Domovine. Načelniku koji je dugo godina sanjao ovaj san, tražio i radio čestitam što se upravo danas četiri dana od početak nove školske godine i tri dana do novog odgovora kojim smjerom će Hrvatska ići, otvara ovakav kapitalni objekt,” naglasio je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.  Načelniku općine, roditeljima i djeci, ravnateljici novog vrtića Ivoni Pečur i svim mještanima čestitao je ministar Tomislav Tolušić.

nnn

“Mislim da imate puno sreće jer malo je načelnika koji se ovako bore za svoj kraj. Napraviti vrtić vrijedna 6 milijuna kuna s izvornim proračunom od nekih 3 milijuna kuna, moraš biti ili potpuno lud ili jako hrabar i uporan. Načelnik je bio upravo iznimno hrabar i uporan i ovakav vrtić nemaju mnoge veće sredine u Hrvatskoj. Nemojte misliti da je ovo česta pojava,  imamo 500 općina u Hrvatskoj a ovo je tek treći vrtić koji se otvara u ovoj godini. No ništa od ovog ne bi bilo da nema vas dragi roditelji koji ste stvorili ovoliko djece. Ovo je jedna od rijetkih općina koja ima više rođenih nego umrlih i veliko je blago na jednom mjestu vidjeti ovoliko djece,” naglasio je ministar Tolušić.  Uz ministra Tolušića i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, svečanosti su nazočili pomoćnik ministra Davor Huška, gradonačelnici i načelnici općina i brojni drugi uzvanici.

TEKST: S. Pok       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn