OPĆINA JAKŠIĆ – Odobrena sredstva za izradu Strateškog plana razvoja poljoprivrede

Datum objave: 19. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

P1060069

JAKŠIĆ – Općini Jakšić odobren je još jedan projekt od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu  i ruralnom razvoju. Riječ je o izradi Strateškog plana razvoja poljoprivrede u iznosu od 100.000,00 kuna.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju za poljoprivredu i ruralni razvoj dostupna su sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za razdoblje 2014. – 2020. Za novo programsko razdoblje Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014–2020. koji obuhvaća niz mjera i podmjera, a koje će omogućiti razvoj svih sektora poljoprivrede, prerađivačko-prehrambene industrije, šumarstva i unaprijediti život u ruralnim područjima.

DSC00222

“Izrađeni  strateški dokument za razvoj lokalne samouprave predstavlja temeljni dokument za daljnja ulaganja te provedbu investicijskih projekata koji mogu biti financirani kroz Program ruralnog razvoja RH 2014-2020. te ostale programe financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020.  Cilj izrade Strateškog plana kao ključnog dokumenta je omogućiti kapitalna ulaganja u razvoj poljoprivrede Općine Jakšić,” naglasio je načelnik općine Ivica Kovačević.

Prepoznati razvojni projekti u okviru strateškog plana, dodao je Kovačević,  moraju biti usklađeni sa strateškom dokumentacijom na višim razinama, a posebno s ciljevima i prioritetima navedenim u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

TEKST: S. P.       FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn