OPĆINA JAKŠIĆ – Najmlađi sumještani na prijemu kod načelnika Kovačevića

Datum objave: 14. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

JAKŠIĆ – Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić upriličili su danas u Općinskoj vijećnici u Jakšiću prijem za najmlađe sumještane i njihove roditelje. Novčane poklone danas je primilo 15 beba rođenih u razdoblju od prosinca 2017. godine do zaključno 1. lipnja 2018. godine, riječ je o tradiciji koja u Općini Jakšić traje već cijelo desetljeće.

Načelnik općine Ivica Kovačević sa svojim zamjenikom Barišićem imao je danas posebno ugodnu zadaću. Kako je obećano prošle godine, odluka o darivanju je promijenjena i umjesto tisuću kuna koje je dobivalo svako novorođenče bez obzira koje je po redu u obitelji, sada je priča, na zadovoljstvo mladih roditelja, puno drugačija, kaže nam načelnik Kovačević: “Promijenili smo odluku o darivanju i sada prvo dijete dobiva 1000 kuna, drugo dijete u obitelji 1500 kuna, treće dijete u obitelji 2000 tisuće kuna, četvrto dijete u obitelji 3000 kuna i za svako sljedeće dijete u obitelji uvećavamo naknadu za tisuću kuna. Nastojali smo i uspjeli iz proračunao osigurati dodatna sredstva. Evo desetak godina smo išli s iznosom od tisuću kuna po svakom djetetu, sad smo za svako naredno podigli iznos kako bi i tako pomogli mladim obiteljima i njihovim početnim koracima,” rekao je Kovačević.

NN5

“Ponosni smo uz to što je naš vrtić pun, ali iskreno, moja želja je da nastavimo taj dobar trend. Dugi niz godina od 2001. godine imamo više rođenih nego umrlih, ali želio bih da imamo i više novorođenih, da dođemo u razinu onih godina, primjerice 2005. godine kada smo imali do 60 novorođenčadi. Prošlu smo godinu završili s 40 najmlađih sumještana, ali evo želja nam je da taj broj poraste,” zaključio je načelnik Kovačević čestitajući roditeljima na njihovim malim prinovama.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn