OPĆINA JAKŠIĆ – Dvije tisuće begonija za ljepši izgled općinskog središta

Datum objave: 07. 5. 2020. | Kategorija: Lifestyle

JAKŠIĆ – Već po tradiciji središte Jakšića zablistat će u cvjetnom ruhu. Sezonsko cvijeće, više od 2000 sadnica otpornih ali lijepih begonija, ukrasit će javne površine ispred zgrade Općine, pored mjesne crkve te Dječjeg vrtića.

Uređene zelene površine ugodne su oku, ali i odmah na prvi dojam govore o kvalitetni života u lokalnoj zajednici u kojoj se brine o svim detaljima. “Svake godine uređujemo zelene površine u našem naselju. Sadnice nabavimo u domaćem gospodarstvu, a izdvojili smo oko 6.500 kuna, i vjerujem kako će se moji sumještani složiti da to nisu velika sredstva koliko nam vrijedi pogled na tako uređenu vizuru mjesta,” kaže načelnik Ivica Kovačević.

“Trenutno imamo osobe s invaliditetom koje obavljaju poslove održavanja preko Društva Crvenog križa Požega, a ako uspijemo dobiti mogućnost zapošljavanja i preko Javnih radova proširit ćemo i površine pod cvijećem. Jer, najmanji je problem posaditi, potrebno je nakon toga na pravi način i brinuti o cvijeću kako bi doista bilo na radost svih stanovnika.” kaže nam načelnik Ivica Kovačević.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn