OPĆINA CERNIK – Županijska smotra folkornih pjevačkih skupina

Datum objave: 08. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Folklorni ansambla Broda i članovi KUU Cernik zajedničkim su snagama, u prostoru novoobnovljenog cerničkog Društvenog doma, organizirali 25. Smotru folklornih pjevačkih skupina Brodsko posavske županije čime je i službeno završeno ovogodišnje 57. Brodsko kolo.

U domaćinstvu Kulturno umjetničke udruge Cernik i zajedničku organizaciju s članovima Folklornog ansambla Broda u novoobnovljenom cerničkom Društvenom domu, po prvi je puta održana 25. Smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko posavske županije. Na večeri pjesme i slavonske tradicije, uz domaćine koji su se predstavili s dvije tradicionalne pjesme koje su mjesto našle i na nedavno objavljenom CD-u, pjevačku vještinu brojnim su posjetiteljima prezentirali i članovi KUD-ova “Matija Antun Relković” Davor, “Tomislav” Donji Andrijevci, “Veseli Šokci” Slavonski Brod, “Ravnica” Stari Perkovci, “Seljačka Sloga” Zadubravlje, “Biđani” Bicko Selo, “Drežnik”, “Berislavić” Novi Grad, “Luka Ilić Oriovčanin” Oriovac, “Posavac” Kaniža, “Matija Gubec” Slavonski Kobaš i “Vrbje.

Kako je smotra imala i natjecateljski karakter, članovi prosudbene komsije za najbolju su počimalju izabrali Zrinku Vučković, članicu KUD-a „Luka Ilić Oriovčanin”, Oriovac, dok je najbolji počimač Marko Akmačić iz KUD-a „Drežnik”. „Brodsko kolo i ove je godine uspjelo privesti kraju većinu svojih programa. Po prvi put održano je u Cerniku, uz suorganizaciju vrlo vrijednih i kvalitetnih članova tamošnje KUU, na čemu im od srca zahvaljujem, baš kao i na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji, uz nadu kako ćemo suradnju i učvrstiti i isti program i nagodinu održati u Cerniku”, rekao je tom prigodom predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević.

Posjetitelje 25. Smotre folklornih pjevačkih skupina u ime domaćina pozdravila je Marija Jugović, predsjednica KUU „Cernik“, zadovoljna što je udruga, upravo zbog vrijednog i kvalitetnog rada, dobila povjerenje za organizaciju manifestacije, a zadovoljstvo je izrazio i prvi čovjek Općine, načelnik Vitomir Žakić, ponosan na članove koji s puno ljubavi i entuzijazma čuvaju narodnu tradiciju.

TEKST: S. T     FOTO: cajtung.com

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn