OPĆINA CERNIK – Aglomeracija Nova Gradiška, projekt koji podiže ljestvicu kvalitete življenja

Datum objave: 23. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

c

CERNIK – Infrastrukturni radovi na posljednjoj fazi mega projekta Algomeracije Nova Gradiška na području Općine Cernik u punom su zamahu.

Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška, zajednički projekt Vodovoda Zapadna Slavonija d.o.o., kao nositelja i partnera-Grada Nova Gradiška i Općina Cernik i Rešetari, „priča“ teška skoro 179 tisuća kuna, ovih dana, kako je i planirano, ulazi u posljednju fazu. Vidljivo je to i iz intenziteta radova na području Općine Cernik- u Potočnoj ulici koja pripremljena, čeka asfaltiranje i uređenje, ulici Ferdinanda Kulmera u kojoj izvoditelji radova saniraju i uređuju tok odvodnog kanala, a onda i u Frankopanskoj, gdje je u tijeku postavljanje kućnih prikjučaka.

c3 c22

Podsjetimo, nakon što u drugoj fazi projekta, tijekom iduće godine bude izgrađena kanalizacijska mreža s pripadajućim objektima i sustavom pročišćavanja otpadnih voda, projektom će svi mještani na području vodno komunalne aglomeracije vlastita domaćinstva moći potpuno besplatno priključiti na sustav.  Do kraja mjeseca srpnja i službenog završetka prve faze projekta, kraju bi trebali biti privedeni radovi na vodospremi Bačica.

TTEKST: S. Tarbuk      FOTO: www.cernik.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn