OPĆINA ČAGLIN – Dalibor Bardač: Bez obzira na stranačku pripadnost u vijeću, prioritet nam je dobrobit stanovnika i razvoj općine

Datum objave: 19. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

drazen_bardacIZ

ČAGLIN – U prvih šest mjeseci ove godine, na području Općine Čaglin pokrenute su ili ostvarene brojne značajne aktivnosti u segmentu održavanja komunalne infrastrukture i prostornog uređenja. Polugodišnje izvješće načelnika općine Dalibora Bardača koji je nakon lokalnih izbora ponovo izabran za tu funkciju, pozitivno su ocijenili i svi općinski vijećnici, jer kako je istaknuo načelnik Bardač – bez obzira na stranačku pripadnost svima je prioritet dobrobit stanovnika i razvoj općine.

Među značajnijim projektima izdvajaju se radovi na dječjem vrtiću, te pripreme za uređenje društvenog doma u Milanlugu. “Na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije općina Čaglin je prijavila radove na dječjem vrtiću te nam je odobreno 400.000,00 kn a krajem ožujka potpisan je i ugovor o dodjeli sredstava s istim ministarstvom. Iz natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na koji se općina Čaglin prijavila odobreno nam je 120.000,00 kn za društveni dom u Milanlugu. Također iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja općini Čaglin iz natječaja na koji smo se javili odobreno nam je 24.950,00 kn za I. izmjene i dopune prostornog plana Općine Čaglin. Ukupna vrijednost govora za izradu izmjena i dopuna iznosi 49.900,00 kuna što znači da nas Ministarstvo sufinancira s 50 posto sredstava. To su doista značajni projekti koji se izdvajaju svojom financijskom zahtjevnošću,” naglasio je načelnik Bardač. Dodaje kako je u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čaglin i nogometnim klubom „Omladinac“ Čaglin pripremana i dokumentacija za prijavu na mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja, a radi se o izgradnji vatrogasnog doma u Čaglinu te rekonstrukciji zgrade NK „Omladinca“. Obje prijave su izvršene u travnju i čekaju odobrenje.

Dokumentacija je pripremljena i za legalizaciju mrtvačnica te za rekonstrukciju državne ceste D53 koja prolazi kroz Čaglin. “Pripremana je dokumentacija za legalizaciju mrtvačnica u našim grobljima, arhitektonske projekte smo imali u arhivi, u ovom razdoblju je odrađen i geodetski dio tako da smo za 21 mrtvačnicu pripremili kompletnu dokumentaciju za legalizaciju koja se ovih dana šalje u Odjel za gospodarstvo i graditeljstvo PSŽ.I u ovom razdoblju smo intenzivno radili na potrebnoj dokumentaciji za rekonstrukciju državne ceste D53 kroz Čaglin, te sam uvjeren da će natječaj za izvođača radova biti ubrzo raspisan, a isto tako iza toga i početi radovi na rekonstrukciji,” pojasnio je načelnik Bardač.Za naselja Vlatkovac, Stari i Novi Zdenkovac i Duboka kako je i najavljeno s tvrtkom Komunalac Požega d.o.o. odrađene su sve predradnje i započet je odvoz smeća i iz tih naselja što će značajno podići kvalitetu života tamošnjim stanovnicima.

U suradnji s LAG-om Posavina i Udrugom Bubamara iz Bebrine i u ovom razdoblju nastavljeno je održavanje igraonice za najmlađe stanovnike, igraonicu jednim dijelom sufinancira i općina Čaglin, a trenutno igraonicu pohađa 15-tak mališana. “Uz ovih nekoliko značajnijih aktivnosti Općina Čaglin svakodnevno vrši održavanje javnih površina, nerazvrstanih cesta, poljskih puteva i groblja. Putem vlastitog komunalnog poduzeća nastojimo sve vlastite površine održavati, puteve nasipavati, a ceste i groblja održavati.Sve svoje zakonske obveza prema Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici Požeštine, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, strankama, općina Čaglin je u potpunosti izvršila. Svim civilnim, sportskim, kulturnim i ostalim udrugama, te župama koje su uvrštene u proračun općine Čaglin sredstva su isplaćena u potpunosti, a također su isplaćena i sredstva za studente srednjoškolce, novorođenčad i socijalno ugrožene i sve to u okviru financijskih mogućnosti planiranih skromnim općinskim proračunom,” naglasio je načelnik.

IMG_0887

“Jedino i samo jedino dobrom komunikacijom, konstruktivnim prijedlozima i obostranim uvažavanjem možemo rješavati probleme na zadovoljstvo svih. Drago mi je da su već prvi radni susreti s vijećnicima u novom sazivu pokazali kako postoji težnja ka korektnom odnosu i obostranom uvažavanju jer bez obzira na stranačku pripadnost svi smo tu zbog istog cilja, a to je da radimo na dobrobit naših stanovnika te na boljitku i razvitku naše općine,” zaključio je Bardač.

TEKST: S. Pok      FOTO: hdz.hr/arhiv

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn