OPĆINA BRODSKI STUPNIK: Staroslatiničko ljeto, Stupnička berba grožđa, Psihomodo pop, Lidija Bačić – za svakoga ponešto

Datum objave: 26. 8. 2021. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Mještani Općine Brodski Stupnik skorašnji će najsvečaniji dan, kako i priliči rođendanu, proslaviti sadržajno bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom iz kojeg će, vjeruju, svatko pronaći ponešto za sebe. Službeni start označit će 14. Staroslatiničko ljeto, zakazano za subotu, 28.kolovoza, tjedan kasnije uslijedit će koncert Psihomodo popa, a onda, s dolaskom plodnosnog rujna i čuvena 35. Stupnička berba grožđa

Računajući na povoljnu epidemiološku situaciju i dobru vremensku prognozu, mještani Općine Brodski Stupnik, skorašnji će najsvečaniji dan, kako i priliči rođendanu, proslaviti sadržajno bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom iz kojeg će, vjeruju, svatko pronaći ponešto za sebe. Službena događanja startaju u subotu, 28.kolovoza 14. Staroslatiničkim ljetom, tradicionalnom folklornom manifestacijom u organizaciji Pučke pjevačke skupine Veseli Slatinčani, koja će i ove godine, sigurni smo, potvrditi potrebu svog postojanja, kao i visoku vrijednost izvedenog programa, za što će se, uz brojna gostujuća kulturno umjetnička društva, pobrinuti i Tamburaški sastav Rubato.

Tjedan dana kasnije, za sve željne manje tradicionalnog zvuka, uslijedit će koncert Psihomodo popa, a onda, s dolaskom polodnosnog rujna, 11. dana mjeseca, i ono po čemu su mještani ovog iznimno vinorodnog kraja najpoznatiji, 35. Stupnička berba grožđa. Riječ je o čuvenoj manifestaciji koju je sada već davne 1979. godine pokrenuo KUD Zrinski, turističkoj-eno priči koja povezuje stupnički kraj, folklor, tradiciju i običaje. Uz slavonsko gostoprimstvo, iće i piće, za dobru zabavu brinut će Bosutski bećari i Lidija Bačić, stoga, svakako navratite i živjeli!

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Plakati

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn