OPĆINA BRESTOVAC – Unatoč gospodarskoj krizi optimizma ne manjka

Datum objave: 24. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

P1060102

BRESTOVAC – Proračun Općine Brestovac za 2015.godinu u iznosu od 8,848 milijuna kuna jednoglasno je izglasan na poslijednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća. Po projekciji on je veći od prošlogodišnjeg uračunavajući očekivanja prihoda od 2 milijuna kuna subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energentske učinkovitosti, koji će temeljem natječaja Općina Brestovac proslijediti fizičkim osobama s područja općine, za programe poticanja korištenja obnovljivih izvora energije obiteljskim kućama i po završetku natječaja povećanju energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

U idućoj godini, prema odluci vijećnika, u planu je izrada katastra 30-tak groblja koliko ih ima na području Općine. Vijeće je jednoglasno donijelo i odluku o utrošku sredstava šumskog doprinosa, prema kojoj se s 400 tisuća kuna financiraju geodetsko-katastarske usluge za k.o.Jaguplije, a sa 150 tisuća program izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Najveće izdvajanje i to od 600 tisuća kuna namijenjeno je obnovi katastra i zemljišnih knjiga u k.o. Jaguplije. Iako u drugim jedinicama lokalne samouprave smanjuju izdatke za pomoći i donacije, u Općini Brestovac to neće biti slučaj. Stav je Vijeća da u cjelini izdvajanja Udrugama ostanu na razini iz ove godine.

Načelnik Općine Zdravko Mandić naglasio je da će i proračun Općine Brestovac, kao i uostalom sve jedinice lokalne samouprave doživjeti promjene, posebno u osnovnim prihodima Općine,od poreza i prireza na dohodak koji se s 3,5 milijuna kuna smanjuju na 2,8 milijuna kuna. Uslijed izmjena zakonske regulative, pravo stanje stvari bit će poznato nakon prvog kvartala, no neminovno je da će se prihodi smanjivati, ističe načelnik Mandić. “Ova godina teško je počela jer smo imali dosta prenesenih obaveza iz prošle godine, ali na kraju je to sve ipak dobro završilo. Svi programi koji su navedeni u proračunu provedeni su i gledajući u budućnost, 2015. godina će biti uspješna.  Nažalost pokazalo se da se ova gospodarska kriza  nastavlja, ali unatoč tome moramo biti optimistični i nadamo se da će biti bolje. Svim građanima i obiteljima želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu,” rekao je načelnik Zdravko Mandić.

TEKST: T. Milanović     FOTO: T. Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn