OPĆINA BRESTOVAC – S PJESMOM U SUSRET BOŽIĆU: Tradicionalno predblagdansko druženje mještana u organizaciji KUD-a Berda

Datum objave: 03. 12. 2022. | Kategorija: Susreti

BRESTOVAC – Članovi i članice KUD-a Berda iz Brestovca 12. put za redom u blagdansko su vrijeme zakoračili veselo i svečano- uz tradicionalnu folklornu manifestaciju S pjesmom u susret Božiću, ove godine obogaćenom etno revijom požeške Obrtničke škole i Nade Grgić

Želeći na pravi način obilježiti Advent, čuvajući i ponoseći se slavonskom tradicijskom baštinom, članovi i članice KUD-a Berda iz Brestovca 12. su godinu za redom mještanima poklonili folklornu manifestaciju S pjesmom u susret Božiću. Isprepleteno, prvenstveno, pjesmom i plesom, folklorno “putovanje” Slavonijom ali i ostatkom Hrvatske, upriličeno u dvorani OŠ Dragutina Lermana, mnogobrojnim je posjetiteljima, ove godine, ponudilo i nastupe brestovačkih osnovnoškolaca, uprizorenje tradicijskih božićnih običaja Požeštine i etno reviju učenica Obrtničke škole Požega i Nade Grgić.

Uz nastupe dobro uvježbanih domaćina, dragih gostiju i prijatelja, članica Pjevačke skupine KUD-a Vrbje iz Vrbja, bila je to prilika i da mlade, ali i nešto starije manekenke, demonstriraju aktualnost slavonske nošnje i u suvremenom odjevanju, kao i vještinu mladih krojačica i dizajnerica.

Zadovoljstvo mogućnošću da pokažu što sve znaju i što su vrijedno pripremali ali i veselo i svečano uđu u blagdansko vrijeme, izrazila je u ime domaćina, predsjednica KUD-a Berda Danijela Bidlo, pozdravljajući s dobrodošlicom goste i zahvalivši prvom čovjeku Općine, načelniku Zdravku Mandiću na financijskoj i svakoj drugoj pomoći.

Manifestaciju S pjesmom u susret Božiću, osobnim su dolaskom podržali i pročelnik Općine Brestovac, Bojan Petrović i tajnica Zajednice kulturnih udruga Požeško slavonske županije, Antonija Pavlović. Nakon druženja uz folkornu pjesmu i ples, za najmlađe je organiziran dolazak Svetog Nikole s darovima, a za one starije zajedničko druženje ispred škole uz TS Čardaš, kuhano vino, čaj i kobasice.

TEKST: Simonida Tarbuk                       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn