OPĆINA BRESTOVAC – Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Datum objave: 14. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

brestvac

BRESTOVAC – Na konstituirajućoj sjednici Općinskog Vijeća Općine Brestovac, za predsjednika Vijeća ponovo je po treći puta izabran Tomo Vrhovac iz Gučana. Po sedmi puta za načelnika Općine izabran je Zdravko Mandić, koji je još u prvom krugu lokanih izbora dobio povjerenje 70,13 posto glasača.

Nakon posljednih lokalnih izbora HDZ je u Vijeću Općine osigurao 11 mjesta, dok su 3 pripala koaliciji SDP, HSS, HSU i Hrvatskim laburistima. Tako Vijeće čini 11 članova HDZ-a: Tomislav Čočić, Tomo Vrhovac, Darko Markanjević, Jozo Ilić, Domagoj Stojaković, Josip Pavić, Ivan Đurčević, Ivan Kovačević, Siniša Dragaš, Tihomir Despot i Zvonko Rodić, dok su troje vijećnika iz koalicije SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti: Drago Stojčević, Marija Končar Grgić i Slavko Lončarević.

Nakon svečane prisege predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac, zahvalio se na ukazanom povjerenju, ističući da mu je to velika čast, ali i odgovornost. Očekuje konstruktivnu suradnju kao i u prošlom mandatu kada je Vijeće pokazalo zajedništvo, donoseći odluke nerijetko jednoglasno. Zahvalu biračima uputio je i načelnik Zdravko Mandić, naglašavajući da je izuzetno važno zaboraviti na izbore, a bez obzira na političke opcije boriti se i raditi za opće dobre stanovnika Općine. Bitno je donositi važne odluke za boljitak stanovnika Općine, poruka je s konstituirajuće sjednice Vijeća Općine Brestovac.

TEKST: S.P.     FOTO: brestovac.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn