OPĆINA BRESTOVAC – Asfaltirana cesta Stari Brestovac – Nurkovac

Datum objave: 20. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

BRESTOVAC – Na brestovačkom području u punom su zamahu radovi na više gradilišta. Asfaltirana je nerazvrstana cesta Stari Brestovac – Nurkovac u duljini od 600 metara, a uređen je i prostor ispred doma i parkiralište u Starom Brestovcu.

Prema riječima načelnika Zdravka Mandića vrijednost radova je 600 tisuća kuna, a osim novca iz općinskog proračuna polovinu iznosa dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja. Načelnik je kako će uskoro biti  modernizirana i spojna cesta od Starog Brestovca do Dolca. Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Orljavcu vrijedni oko 500 tisuća kuna, te dio kanalizacijske mreže u Nurkovcu u vrijednosti 300 tisuća kuna.

“U toku je izrada projektne dokumentacije za pješačke i biciklističke staze uz državne ceste D38 i D51 na našem području što će stajati 250 tisuća kuna, a iz fondova će biti povučeno 200 tisuća kuna. Vjerujem kako će tako biti poboljšana sigurnost prometa na ovim vrlo frekventnim pravcima prema Novoj Gradiški i Pakracu,” rekao je Mandić. U pripremi je i veliki zahvat rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Brestovcu što će stajati 7,5 milijuna kuna osiguranih iz Programa ruralnog razvoja. Raspisan je natječaj, slijedi odabir izvođača te početak radova koji bi trebao biti završeni u roku od sedam mjeseci.

TEKST: S. P./ D.K.         FOTO: D. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn