OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Višemilijunski projekti za najvišu razinu zdravstvene usluge

Datum objave: 26. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

IMG_2002

POŽEGA – Opća županijska bolnica u Požegi godinama je pri samom vrhu ljestvice najkvalitetnijih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Visokoj razini usluge za korisnike, uz stručno osoblje, doprinosi i kontinuirano ulaganje u opremu i razvoj radnih uvjeta. Aktualan je projekt Energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan 22 milijuna kuna, a u realizaciju kreće i gotovo 35 milijuna kuna vrijedna projekt “Zajedno do zdravlja” koji donosi izgradnju i opremanje dnevne bolnice.

Podsjetimo, 2011. u izgradnju i opremanje Poliklinike za internu medicinu uloženo je 7,5 milijuna kuna. Dvije godine kasnije, 2013. gotovo isti iznos utrošen je u izgradnju i uređenje objedinjenog Hitnog prijema. Značajna su ta ulaganja u najsuvremeniju opremu koja je podigla kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga posebice u Hitnom prijemu. Izvršena su ulaganja i u uređenje Odjela za hemodijalizu. Vrijednost te investicije je gotovo dva milijuna kuna, a jedna od velikih ulaganja, više od 10 milijuna kuna u 2015. godini bila  je nabavka nove magnetne rezonance, te izgradnja novog parkirališta u krugu bolnice, vrijednog 2,3 milijuna kuna. Dobar trend nastavlja se i ove godine.

IMG_2009 IMG_2039

U sklopu projekta Energetske obnove izvršit će se uređenje vanjske ovojnice, fasade, izmjena svih prozora na bolnici te postavljanje LED rasvjete u svim prostorijama. Sredstva su odobrena, očekuje se potpisivanje ugovora u rujnu potom raspisivanje natječaja za izvođača radova. Projekt „Zajedno do zdravlja“- izgradnja i opremanje dnevne bolnice, vrijedan je gotovo 35 milijuna kuna. Za taj je projekt završena izrada projektne dokumentacije, u tijeku je javni natječaj za izvoditelja građevinskih radova. Za izgradnju nove zgrade ukupne površine planirana je investicija 15 milijuna kuna dok će se u novu medicinsku opremu uložiti 20 milijuna kuna.

nn7

“Raduju me nova ulaganja u našu bolnicu. Između ostalih radova ide se u izmjenu vanjske stolarije, prozora. U dijelu stare bolnice stolarija je originalna od kada je bolnica, a to je iz 1936. godine. Slijedi i izmjena prozora u novom dijelu bolnice koji su također od izgradnje, 1981. godine. Postojeća stolarija jako je  loša. Postavljanjem nove stolarije postići ćemo uštedu energije ali komfor pacijenata jer kad je jači vjetar on probija kroz prozore. U cijeloj bolnici bit će postavljena i nova LED rasvjeta. Projekt izgradnje Dnevne bolnice također se razvija po planu.Pri kraju je natječaj za odabir izvođača i u rujnu bi trebalo početi s radovima,” rekao je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željko Glavić.

TEKST: S. P./D.K.      FOTO: S.P./ D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn